Doyle Bramhall II met nieuw album naar Nederland!

Voor veel fans was het érg lang wachten op Doyle Bramhall II, maar dat wachten wordt nu beloond: in mei 2017 zal de gitaargrootheid te zien zijn in Nederland. Op 18, 19 en 20 mei speelt de Amerikaanse rasmuzikant in Hilversum, Drachten en Zoetermeer en op 6 mei speelt Doyle op het Moulin Blues Festival!

Doyle Bramhall II is één van de meest getalenteerde muzikanten in de hedendaagse muziek. Eric Clapton, met wie hij meer dan 10 jaar intensief samenwerkte, noemt hem één van de meest waanzinnige gitaristen waar hij ooit mee samenwerkte. Dat is niet zomaar een uitspraak van iemand die onomstotelijk de grootste gitaarheld ter wereld is en letterlijk met iedereen samenwerkte waaronder Jimi Hendrix, B.B. King, Duane Allman en tientallen andere ‘legends’.

Doyle heeft voor zijn eigen solo carrière de laatste 15 jaar weinig tijd gehad, door de samenwerkingen met (naast Clapton) onder andere Roger Waters, Erykah Badu, Elton John, Tedeschi Trucks Band, Gary Clark Jr, Sheryl Crow, JJ Cale en Dr. John.

Nu, voor het eerst in 15 jaar, is er de tijd om een nieuw album uit te brengen met zijn eigen band. Rich Man is een ijzersterke plaat vol blues, rock en ballads met een experimentele inslag en ondersteund door briljant gitaarwerk.

Live on stage is Doyle Bramhall II ongeëvenaard, een ‘must see’ voor iedere liefhebber van échte livemuziek.

Website Doyle Bramhall II

In mei komt Doyle voor een aantal clubshows naar Nederland en tijdens Pinksteren speelt hij ook op het Grolsch Blues Festival in Schoppingen (D)

[tribe_events_list tags=”Doyle Bramhall II” limit=”10″]