ERIC JOHNSON

Op 3 en 4 juli 2012 staat de Amerikaanse gitaarlegende Eric Johnson in Nederland op de planken. Het heeft jaren geduurd voordat de oversteek werd gemaakt, maar begin juli is het dan eindelijk zover; het lange wachten van de vele rock- en gitaarliefhebbers wordt beloond!

Eric Johnson, een rockgitarist die moeiteloos invloeden uit de jazz, blues, fusion en country samenbrengt, staat bekend als één van de meest vooraanstaande en bekwame gitaristen ter wereld. Hij weet zijn ver ontwikkelde techniek perfect in balans te brengen met gevoel voor melodie en ‘tone’. Dit grote vakmanschap leidde tot vele uitnodigingen en samenwerkingen in de muziekwereld. Zo maakte hij onder meer deel uit van de G3 tour met collega’s Joe Satriani en Steve Vai. Registraties van deze G3 concerten zijn verschenen op cd en dvd.
Voor zijn album ‘Tones’ ontving Eric Johnson een Grammy Award en zijn nummer ‘Cliffs Of Dover’ werd eveneens met een Grammy Award bekroond. Zijn meest recente album ‘Up Close’ dateert uit 2011 en toont opnieuw dat Eric Johnson een groot gitaarvirtuoos is. Op dit album zijn gastrollen weggelegd voor onder meer Steve Miller, Jimmie Vaughan, Sonny Landreth en Jonny Lang.

Eric Johnson geldt internationaal voor vele gitaristen als een grote inspiratiebron. Recent noemde Joe Bonamassa hem nog een voorbeeld waar hij veel van heeft geleerd en waar je als gitarist simpelweg niet omheen kan.

Het mag uniek genoemd worden dat deze Amerikaanse gigant de oceaan oversteekt voor een Europese tournee. Nederland zal worden aangedaan op 3 en 4 juli. Op 3 juli staat Eric Johnson met zijn band op het podium van Boerderij Zoetermeer en 4 juli is het de beurt aan Hedon Zwolle.

3 juli 2012, Boerderij, Zoetermeer
aanvang: 20:30 uur
entree: € 28,- VVK (excl. servicekosten) / € 31,- aan de deur
www.boerderij.org

4 juli 2012, Hedon, Zwolle
aanvang: 20:00 uur
www.hedon-zwolle.nl

Info : www.ericjohnson.com | www.rock-n-roots.nl


Ook op Blues Magazine ...