Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

The Fugitives voor tweede keer in VanSlag
BORGER The Fugitives, het Indie Folk Collectief uit Canada (Vancouver Based), stond al eerder, in juni 2014 bij Roots on the Road in Cultuurpodium VanSlag. Ze waren toen voor het eerst in Nederland en het was ook meteen het enige optreden.

In Duitsland en vooral Engeland hadden ze toen al aardig wat credits opgebouwd, vooral op festivals met een literaire inslag. Vrijdag 19 mei komen ze opnieuw naar Borger. Inmiddels zijn ze een flink aantal stappen verder en dat hoor je.

The Fugitives beweegt zich op het breukvlak van singer-songwriting en poëzie zoals we dat kennen van TS Eliot en Allen Ginsberg. Declameren van teksten, begeleid en ondersteund door een uitstekende instrumentatie. Met hun all-akoestische line-up brengt The Fugitives zoveel energie op het podium dat ze het licht fel laten branden. De voordrachten en het zingen van het kwartet is de missing link tussen Leonard Cohen, The Poques en de onsterfelijke rapper Shorty Shitstain. De vierstemmige zang is sensationeel met duizelingwekkende Arcade-Fire achtige crescendo’s, vol parallelle melodieën, complexe harmonieën en emotie.

Brandan McLeod en Adrian Glynn vormen de spil van het Fugitives-collectief. Als ze niet onderweg zijn met muziek maken hebben ze andere artistieke bezigheden. McLeod is een bekroond schrijver, Adrian Glynn is acteur. Voor het album ‘Everything Will Happen’ ontving The Fugitives de Canadese Folk Music Award nominatie voor het opzoeken van de grenzen van de hedendaagse rootsmuziek. Het concert begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe