Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 18 februari staat Michael de Jong (71) voor de laatste keer in de zaal van de Pluk. Hij is een singer-songwriter uit de buitencategorie. Michael is bezig aan zijn korte afscheidstournee. We hebben het over Michael, die een even turbulent leven als loopbaan achter zich heeft. In het laatste nummer van muziekblad Heaven, is in een mooi artikel over zijn leven en werk te lezen. “In mijn muziek zit veel pijn”, zegt de zanger zelf. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat bij geen enkele artiest zijn privéleven zo direct is vertaald in zijn songs. Soms is dat wat ongemakkelijk luisteren, maar steeds geloofwaardig en indringend in ons gehoor geslingerd.
Inmiddels is zijn leven in een wat rustiger vaarwater beland, heeft hij een stabiele woonplek in Dordrecht gevonden, vrienden en artsen waken over zijn gezondheid, en soms lijkt er ruimte voor en zekere mildheid in zijn liedjes. Zijn optreden valt in twee gedeelten uit een. Het eerste gedeelte van het concert is gewijd aan de songs van zijn inmiddels alweer 19de soloplaat “Requiem for the Lonely”. De titel alleen al toont het mededogen met hen die minder geluk hadden dan hij, want ook zelf beschouwt hij het als een groot wonder dat hij zijn eigen leven heeft overleefd. Dat niet alleen, maar dat hij met alle beperkingen in staat is mensen door middel van zijn muziek een hart onder de riem te steken. De titel van zijn vorige album “Something for the Pain” getuigt daarvan.
Na de pauze diept Michael in zijn geheugen en brengt een selectie uit zijn grote oeuvre. Wie bij de presentatie van zijn laatste cd in Paradiso was, weet dat het tweede gedeelte zeker een uur gaat duren.
Na de promotie tour voor “Requiem fort he Lonely” zal hij alleen blijven schrijven en opnemen. Het is daarom een buitenkans hem aan het werk te kunnen zien. Nooit op routine, altijd met hart en ziel en niet zuinig met de tijd. Vraag het aan de bezoekers, die in 2015 bij het uitverkocht concert in het Lingehuis waren.
De toegang bedraagt tot 10 februari a.s. € 15.00 en uitsluitend te bestellen via een mail te sturen aan betuwsblues@gmail.com. Er zijn nog slechts een beperkt aantal kaarten te koop.
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Labartorium, Anykey Productions Nieuwsblad Geldermalsen en Yazzine.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe