Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De 27e editie alweer dit jaar van het jaarlijkse Bluesplein festival in Eindhoven. Zowel binnen als buiten zijn onze podia goed gevuld met moddervette blues en roots .
Programma:

14:30 MOOON
Deze jonge gasten maken licht psychedelische, surf en garage-achtige blues. Duidelijk beïnvloed door de platenkast van hun (groot)ouders weten ze de sfeer en sound van de sixties en seventies goed neer te zetten. Je gaat ze ongetwijfeld meer zien dit jaar; ze zijn het huidige vaste voorprogramma van The Black Marble Selection en spelen deze zomer op een hoop festivals.

15:45 Ralph de Jongh Band
Ooit is ‘ie ontdekt door Harry Muskee en nu mag hij zichzelf tot de groten van de Nederlandse bluesscene noemen. Met twee Dutch Blues Awards op zak, een schare trouwe fans en non-stop spelen door het hele land heeft Ralph zich ontpopt tot een waar fenomeen. Mooie, rauwe songs á la Seasick Steve en een charisma en overtuigingskracht waar je u tegen zegt. Zijn begeleidingsband bestaat uit louter ervaren en bevlogen muzikanten die het geheel goed weten te omlijsten. Een aanrader voor de echte bluesliefhebber.

17:30 Stackhouse
Zelfgepende Chicagoblues met overdonderend mondharmonicawerk, dat omschrijft de muziek van Stackhouse het beste. Deze band bestaat uit 2 generaties muzikanten waardoor er zowel een hoop ervaring als energie wordt gemengd tot een bruisende show.

19:15 Dynamite Bluesband
De naam geeft al aan dat dit een nogal explosieve show gaat worden. We kunnen met enige ervaring (ze traden in 2015 al een keer op in Café Wilhelmina) melden dat ze dit dan ook echt waar maken. Hup die oordoppen in en recht voor het podium gaan staan. Dit wil je echt niet missen…

21:00 Giles Robson (UK)
De jonge Giles wordt door verschillende Britse en Amerikaanse muzikanten omschreven als een van de meest talentvolle en creatieve harmonicaspelers van dit moment. De ex-frontman van garage-bluesband The Dirty Aces schrijft en speelt authentieke, primitieve gas-er-op blues. Zijn scheurenade, fenomenale mondharmonica laat je geen seconde stilstaan.

The Blues Inside:
Arthur Ebeling speelt Rhythm & Blues recht uit het hart. Deze talentvolle singer-songwriter schrijft liedjes over hartenzeer en allerlei andere ellende en weet van wanten met een Gretsch. Zoals op zijn website staat beschreven: ‘ With Ray Charles he shares his soul, with Tom Waits his rawness and with Eddie Cochran his rock ’n roll.’

Ernest van Aaken is niet alleen muzikant, hij bouwt ook gitaren. Met deze passie creëert deze muzikale meneer een fijne Delta-bluessound, samen met zijn scheurende stem en woeste harmonicaspel.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe