Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Lloyd Spiegel (Aus)

Met een achttal cd’s op zijn naam, een onafgebroken tourschema en dito podiumervaring welke hij opdeed tijdens zijn 35-jarige carrière is Lloyd Spiegel uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine’s stond Lloyd onlangs in een lijst van 50 Australische topgitaristen aller tijden. Niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant getuige zijn shows door Europa en USA waarbij hij tourde met en opende voor oa. BB King, Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.
In Australië mocht Lloyd Spiegel in 2016 niet minder dan vier Blues Awards in ontvangst nemen voor Artiest, Song, Album en Producer van het Jaar.

De pers over Lloyd Spiegel:
“Spiegel has stamped himself as one of the best songwriters in the country, regardless of genre, of history, of ANYTHING. It’s a powerhouse of brutal honestly.” – Rhythms Magazine
“A guitarist almost without peer… Spiegel deconstructs how the Blues guitar is supposed to operate, makes sweet love to it, then kicks it out the back door.” – Australian Guitar Magazine.

www.lloydspiegel.com

Lorrie Bell (USA)

Bell speelde in zijn tienerjaren al met Chicago Blues legendes als Eddy Clearwater, Big Walter Horton en Eddie Taylor.
In het midden van de 70’er jaren toerde hij 4 jaar met Koko Taylors Blues Machine. Hij maakte zijn debuut opname in 1977 op zijn vaders album “Heartaches en Pain” en ook op Eddie C. Campbell’s “King of the Jungle”.
Rond die tijd vormde hij “The Sons of Blues” met oa Billy Branch op mondharmonica. Drie tracks van opnames van de band staan op de Alligator Records compilatie “ Living Chicago Blues Vol. 3” uitgebracht in 1978.
In 1989 kwam zijn eerste soloalbum “ Everybody Wants To Win” uit op JSP Records. Hierna ging het wat minder goed met Bell.
Zijn comeback in 1995 met het album “Mercurial Son” werd goed ontvangen.
Bell staat op “Getting Up – Live at Buddy Guy’s Legends, Rosa en Lurrie’s Home”, een CD en DVD release uit 2007 van Delmark, waarop hij speelt met zijn vader Carey.
In 2014, won Bell een Blues Music Award voor zijn track “Blues in my Soul”, in de ‘Song of the Year’ categorie.
In 2015, won hij een Blues Music Award in de categorie ‘Traditional Blues Male Artist’.
Op Blues Open speelt Lurrie met zijn Chicago Blues Band uit de USA en neemt hij zijn nieuwe cd en een Grammy nominatie mee.

www.lurrie.com

JW Roy & The Royal Family (NL)

Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keerde JW Roy met veel success terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.
JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens de huidige concert reeks speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americanaoeuvre.
o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock ’n roll show.

Bezetting:
JW Roy: zang gitaar
Floortje van der Kooij: bas
Roel Spanjers: Hammond, piano, accordion
Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten
Rob Wijtman: drums

www.jwroy.nl

Big Monti Amundson (USA/NL)

“Big” Monti Amundson is een Amerikaanse blues en rock&roll guitarist.
Zijn stijl is vergeleken met die van Stevie Ray Vaughan en hoewel commercieel success hem is uitgebleven heeft Monti een solide reputatie als live-act in de US en Europa opgebouwd.
Als powertrio genaamd Monti Amundson & The Blubinos bracht hij “The Mean Eighteen” (1991) en “I See Trouble” (1996) Daarna ging hij verder onder zijn eigen naam.
Tussendoor zette hij een side project genaamd Sultans of Slide op en in 2010 kwam er een 4-CD box uit.

www.bigmonti.com

De laatste nieuwtjes over Blues Open worden gepubliceerd op de website:
www.bluesopen.nl

Praktische informatie:
Locatie: Gemeenschapshuis Zesgehuchten, Papenvoort 1, 5663 AC Geldrop.
Tel. 040 2858778
Datum: zaterdag 20 mei 2017, zaal open 15.30 uur, aanvang rond 16.30 uur.
Entreeprijs: € 17,50 (voorverkoop) en € 22,50 (aan de dagkassa).

De online voorverkoop start zaterdag 18 februari via info@bluesopen.nl
De reguliere voorverkoop start zaterdag 11 maart op de volgende adressen:

We horen graag je mening! Voeg reactie toe