Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

25e Internationaal Cajun & Zydecofestival ZydecoZity Raamsdonksveer

Vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017

Historie

Na het eerste concertje van de River Zydeco Band medio 1992 in de Positive Force in Raamsdonksveer, besloot een vijftal muziekvrienden een Cajun- en Zydecofestival te organiseren. In juni 1993 werd op het Heereplein een tent geplaatst en het eerste festival met enkel Nederlandse bands was een feit. Na 25 jaar is “ZydecoZity” het meest prominente C&Z festival in Europa.

ZYDECOZITY

In de loop der jaren werd in de grote tent een compleet Louisianadorp gerealiseerd. In het restaurant kun je genieten van de heerlijke gerechten uit de “Hans den Boer Cajun Kitchen”. Raamsdonksveer krijgt tijdens het Internationaal Cajun & Zydeco festival een nieuwe naam: ZydecoZity. De intimiteit van ‘Petit Louisiana’ bepaalt de sfeer en festivalgangers kunnen met volle teugen genieten van de beste Cajun & Zydeco muziek. Een keur aan internationale bands bevolken de podia en wedijveren ieder jaar opnieuw om 3 dagen en avonden de publieksfavoriet te zijn. Aangemoedigd door een duizendkoppig publiek op de dansvloer recht voor het hoofdpodium groeit die typische ‘Swampy’ sfeer kenmerkend voor de Louisiana Dancehalls.

‘The House of Blues’ en ‘Petit Louisiana’ zijn synoniem. Gezellig keuvelend, de vermoeide ledematen in de ruststand. Afwisselend met het hoofdpodium in de grote tent spelen in ‘The House of Blues’ speciaal geselecteerde bands om karakter en sfeer van deze ‘bruine kroeg’ te versterken.

Het driedaags festival opent vrijdag 19 mei om 19:00 uur.

Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum speelt er een keur aan “Veerse bands”. Zij spelen hun eigen stijl, overgoten met een Zydeco-sausje. Dit op zaterdagmiddag. De organisatie wil deze “Veerse middag” samen met alle inwoners van Raamsdonksveer en omstreken vieren, daarom is de entree gratis!

Voor meer informatie: www.zydecozity.nl

Hier ook het volledige programma en alle benodigde informatie!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe