zucchero olanda

Zucchero op 17 oktober 2016 naar Ziggo Dome Amsterdam

Op maandag 17 oktober 2016 komt Zucchero naar Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. Dit maakte de Italiaanse artiest zojuist bekend bij RTL late Night, waar hij te gast was. De voorverkoop voor dit concert is per direct gestart via ticketmaster.nl

Adelmo Fornaciari, beter bekend als de Italiaanse zanger Zucchero, kent een lange en diverse carriere. Al in 1983 neemt hij zijn eerste studioalbum ‘Un Po di Zucchero’ op, en op dit moment is hij bezig met de opnamens van een nieuw album dat in 2016 moet uitkomen. In de tussentijd scoorde hij hits met onder andere Donne, Senza una Donna, Diamante en Il Volo en verkocht hij als één van de grootste Italiaanse artiesten meer dan 30 miljoen albums wereldwijd.

In Italië is Zucchero reeds een fenomeen als hij in 1988 het album Blue’s uitbrengt met hulp van onder andere Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. Van dit album komt de single ‘Senza Una Donna’, die ook buiten de Italiaanse landgrenzen op veel populariteit kan rekenen. In 1991 verschijnt ‘Senza Una Donna’ als duet met Paul Young. Deze versie voerde de hitlijsten aan in heel Europa en de Verenigde Staten en betekent de definitieve internationale doorbraak van Zucchero.
Een van zijn vele hoogtepunten kent de zanger als hij in 2004 het album Zu & Co. uitbrengt, waarin hij duetten zingt met grote artiesten als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. Het jaar erop volgt een Nederlandse versie van Zu & Co. met daarop het nummer ‘Blue’; een duet met Ilse DeLange.

Vorig jaar ondernam Zucchero nog een intensieve Americana Tour, die hem in 2 maanden langs 40 steden in de Verenigde Staten en Canada bracht. Daarnaast was hij de headliner van maar liefst 18 uitverkochte Night Of The Proms concerten in Duitsland.

Zucchero is momenteel in Nederland op uitnodiging van Marco Borsato, om op te treden als speciale gast tijdens de Symfonica In Rosso concerten in de Ziggo Dome. “Dat mijn jeugdidool Zucchero komt om met mij te zingen is een enorme eer!”, aldus Borsato.

De voorverkoop van het concert van 17 oktober 2016 is reeds gestart

Radio 10 presenteert
Zucchero
Maandag 17 oktober 2016 | Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: va €35,- excl servicekosten

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/zucchero
Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Belgie

Zaterdag 15 oktober 2016 treedt Zucchero op in Brussel in het Vorst Nationaal.
Voor deze avond in Brussel staat ook Laura Pausini geprogrammeerd!