TROUBLE NO MORE
Café-theater Miles, Amersfoort
12 september 2010

Trouble No More (4)

Tekst & Foto’s : Fons Kersbulck

Café-theater Miles (voorheen Borra) aan De Hof in Amersfoort is al twee jaar de plek waar de Stichting Blues Amersfoort een maandelijkse Bluesmiddag organiseert. In de afgelopen twee jaar heeft de Stichting zich ingezet om juist de Nederlandse bluesbands op het podium te krijgen en geprobeerd wortels te maken in een Jazz-stad als Amersfoort. Een behoorlijk aantal bands mocht inmiddels al het kleine podium van Miles betreden. Afgelopen zondag was het de beurt aan de Utrechtse band Trouble No More, genoemd naar het gelijknamige bluesnummer van Muddy Waters uit 1955.

Sinds 1955 bestaat deze band weliswaar nog niet, maar het optreden van vandaag was de start van hun 20-jarig jubileum. Net zoals bij zovele bluesbands hebben er in die jaren wat wisselingen plaatsgevonden in de bemanning van de band. Onno Blok, leadzanger en -gitarist, is de enige die nog over is van de oorspronkelijke bezetting. Meest recent aan de band toegevoegd is de  Kees-Jan v.d. Maas die de klavieren van Hammond en de Roland bespeelt. Sinds hun ontstaan heeft de band al een reeks albums uitgebracht en zijn ze op vele podia in den lande te gast geweest, van bruine café’s tot festivals.

Door de wat late aankomst van één van de bandleden begon het optreden bijna een half uur later dan gepland. Het was het echter het publiek die het die dag behoorlijk liet afweten. Slechts enkele tientallen hadden de moeite genomen om naar het optreden te komen: een domper voor zowel band als de mensen van de Stichting Blues Amersfoort.

Het publiek wat er was mocht echter genieten van een heel mooi optreden, waarbij de mannen dik twee uur blues, bluesrock en rhythm and Blues de zaal inslingerden. De band brengt overigens een mix van covers en eigen werk.  De mannen hadden een setlist bij van drie kantjes A4 en heel veel van die nummers zijn ook langsgekomen. Kenmerkend daarbij was natuurlijk het gitaarwerk, maar ook vooral de rauwe stem van bandleader Onno Blok. Ook opvallend was de aanwezigheid van de tenorsax in de band, deskundig gehanteerd door Job Groot. In sommige nummers was zijn bijdrage bescheiden, in andere trad hij duidelijk op de voorgrond. Opvallend was een hier en daar wat jazzy geluid.

Weer in andere songs namen drie andere bandleden ook de backvocals voor hun rekening.

Ondanks dat de band zijn stinkende best deed kwam het publiek niet echt op gang. Ergens in de tweede helft waren er toch een paar mensen aan het dansen en leek de sfeer daarmee iets toe te nemen. Op een zeker moment mocht de toetsenist zijn (geleende) Hammond met één toets minder bespelen, want deze besloot er kennelijk mee op te houden. Al improviserend ving Kees-Jan dit echter prima op.

Rond halfzeven ’s avond was de bluesmiddag weer ten einde. Erg jammer dat er zo weinig mensen waren, wat de algemene sfeer niet ten goede kwam. Trouble No More heeft echter een optreden weggegeven als stonden ze voor duizenden mensen.

Zondag 10 oktober vindt de allerlaatste bluesmiddag van de Stichting Blues Amersfoort plaats, opnieuw in café-theater Miles aan De Hof in Amersfoort. Het optreden is dan aan Blue Haze en tijdens die middag zullen diverse gast-artiesten samen met Blue Haze het podium delen.

Voor wie erbij wil zijn: entree is 5 euro (donateurs gratis) en de muziek start om 15:30 uur.

De Stichting heeft besloten om er op deze manier mee op te houden en een andere weg in te slaan. Het is dus niet zo dat de Stichting helemaal ophoudt te bestaan, mocht dit hier en daar nog onduidelijk zijn. Arno en Engelien, de bevlogen mensen achter de SBA, gaan andere mogelijkheden aftasten en zich ook bezighouden met het verwerven van nieuwe sponsors en/of donateurs. Over het besluit om in de huidige vorm te stoppen en over wat daaraan aan ten grondslag lag/ligt, in een volgend verslag meer.

Trouble No More (3)

Trouble No More (2)

Trouble No More

Trouble No More (1)

Meer foto’s zie Foto Album

Internet:
website Trouble No More      –           http://www.troublenomore.nl/
Stichting Blues Amersfoort   –           http://www.stichtingbluesamersfoort.nl/


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.