The Veldman Brothers feat. Ruben Hoeke
playin’ in the experience of Jimi Hendrix
Hedon, Zwolle
26 september 2010

Ingestuurd door Bas Vossen

Toen de Veldmannen in Nijmegen de hoofdact vormden van de East Town Blues Nacht, in de fameuze Vereeniging zaal, kon ik er helaas niet heen. Toen ik zag dat ze een Hendrix memorial tour hielden, waarbij ze ook vrijkaartjes verlootten, heb ik direct gereageerd, met succes. Een blij mens erbij die zijn oude bandmaatje gitarist Stefan Sijpkens ook blij maakte. Dat was de treinreis inclusief snelbus wel waard.

Voor een redelijk volle zaal hebben de broers zich helemaal leeggespeeld, en Ruben Hoeke deed de waarheid geen geweld aan toen hij zei dat hij achter het gordijn had zitten luisteren (daar kwam dus die rookwolk vandaan!) en het gitaarwerk van Gerrit zo goed vond, dat hij er eigenlijk weinig meer aan kon toevoegen. Het geluid van diens Strat was inderdaad erg vet. Met een Morley wah en Koch amp klonk het behoorlijk dichtbij de Hendrix sound. Met name de details van moeilijkere Hendrix songs zoals Rainy Day waren bestudeerd, en werden gespeeld alsof ze vanzelf gingen, iets wat heel veel uren oefening vergt. Hun stijl is iets hoekiger dan die van Jimi, maar dat doet de nummers geen geweld aan.

Ook de moeilijkere baslijnen werden niet geschuwd, en de kwistig toetsenerende Bennie Veldman blijkt ook een heel aardig potje mondharmonica te spelen. Vanaf de opening tot het einde de moeite waard!

Internet
The Veldman Brothers : www.veldmanbrothers.com
Ruben Hoeke : www.rubenhoeke.com


Ook op Blues Magazine ...