The Fabulous Thunderbirds
support: Big Blind
10 juli 2010
P60, Amstelveen

Ingestuurd door André de Jonge (www.wobilog.web-log.nl)

Zaterdagavond genoten in het Amstelveense P60 van een heerlijk etentje én een concert van The Fabulous Thunderbirds. Het publiek werd in de heerlijk koele zaal ‘opgewarmd’ door de Nederlandse band Big Blind, die een trouwe schare fans had meegenomen. Big Blind is een jonge, rockende rhythm & bluesband uit Noordwijk, ontstaan in de herfst van 2006. Een veelbelovende band, waarbij vooral zanger/mondharmonicaspeler Wesley van Werkhoven en gitarist JJ van Duijn de aandacht opeisten. Wesley vond het een grote eer om in het voorprogramma van The Fabulous Thunderbirds op te treden, een band die ook als voorprogramma-act is begonnen bij o.m. The Rolling Stones en Eric Clapton. Er staat Big Blind dus nog een fraaie toekomst te wachten.

The Fabulous Thunderbirds is een Amerikaanse bluesrockband, die in 1974 werd opgericht en diverse keren van formatie is gewisseld. Het enige ‘originele’ bandlid is zanger/mondharmonicaspeler Kim Wilson (zie recent interview gehouden met BluesMagazine.nl), die werd bijgestaan door de jonge, zeer talentvolle gitaristen Johnny Moeller en Mike Keller. Drummer Jay Moeller (strak ritme) en bassist Randy Bermudes completeerden redelijk onopvallend de band. Het concert leek wel een reünie van veel bezoekers, ik nog nooit zoveel mensen bij een concert elkaar zien omhelzen en begroeten. Het zorgde voor een ongedwongen, maar ook onrustige sfeer (wat werd er veel gelopen en gepraat!).
Het geluid had iets beter gekund, aan het begin was het perfect, maar gaandeweg werd het geluid steeds scheller. Ik was (ondanks de weersverwachtingen) op de fiets naar P60 gegaan en moest dat na afloop ‘bekopen’ met een barre tocht door regen en onweer, maar kwam desondanks toch ongeschonden thuis. Hieronder een (oude) clip van The Fabulous Thunderbirds om een idee te krijgen van de soort muziek die de band speelt.

Website The Fabulous Thunderbirds : www.fabulousthunderbirds.com


Ook op Blues Magazine ...