The Answer
De Melkweg, Amsterdam
Zaterdag 14 maart 2009

Door: Jeroen Bakker

‘HELLOOO AMSTERDAM! WE’RE THE ANSWER AND WE’RE HERE TO DO BUSINESS WITH YOU AND TONIGHT OUR BUSINESS IS ROCK ‘N ROLL!!!’

Zo werd zaterdagavond onze hoofdstad wakker gebruld door de vier Noord-Ieren van The Answer. Voor de tweede maal in de Melkweg maar nu als headliner en met een uitstekende opvolger van het debuut-album ‘Rise’ op zak nl. ‘Everyday Demons’ kunnen we concluderen dat het goed gaat met de jonge rockers. Daarnaast wordt er, sinds de start van de wereld-tournee in oktober van het vorige jaar, opgetreden als support-act van AC/DC en zo kon het gebeuren dat we, niet geheel toevallig, de band twee keer in twee dagen konden zien spelen in Nederland omdat de avond ervoor het uitverkochte Ahoy opgewarmd diende te worden alvorens de ‘Rock ’N Roll-Train’ Rotterdam en omstreken op zijn grondvesten deed schudden. Het mag duidelijk zijn dat AC/DC zich geen betere opener kan wensen wat goed bleek tijdens de 40-minuten-durende set dat voor het grootste deel van het publiek de eerste kennismaking met The Answer betekende.

De band bewijst met de twee genoemde albums ook op eigen kracht een onderhoudende show in de Melkweg te kunnen bewerkstelligen. Er wordt lekker brutaal geopend met het nieuwe ‘Demon Eyes’ en ‘Too Far Gone’ (dat wellicht dankzij het internet al volop wordt meegezongen) maar ook de nieuwe single ‘On and On’ blijkt live een sterke troef.

Geruggesteund door ‘de beste drummer van Belfast’, een pompende, groovende bassist en de uitstekende, zwaar door Jimmy Page beïnvloedde gitarist Paul Mahon bespeelt de energieke zanger Cormac Neeson als een verjongde mixture tussen Robert Plant en Paul Rodgers het publiek met een groot gemak. Hoewel Neeson zich op het podium, ogenschijnlijk, uiterst comfortabel voelt kan hij zaterdagavond de verleiding niet weerstaan om halverwege de set zijn nummer tussen het publiek in de zaal voort te zetten. Wanneer wordt afgesloten met ‘Under The Sky’ zijn de shirts doorweekt en is, zoals het ongeschreven rock-reglement voorschrijft, alles uit de kast gehaald. De opgedane podium-ervaring en grootse rock-poses in combinatie met een zeer verantwoord rock-geluid maakt The Answer tot een aanwinst in de Rock-branche maar bovenal een fantastische live-band waarmee de toekomst van de Rock ’N Roll in veilige handen blijkt te liggen.

Setlist Melkweg:

‘Demon Eyes’
‘Too Far Gone’
‘Never Too Late’
‘Tonight’
‘Cry Out’
‘Come Follow Me’
‘Walking Mat’
‘Why’d You Changed Your Mind’
‘On and On’ de nieuwe single
‘Dead of the Night’
‘Preachin’
toegift:
‘High Water or Hell’
‘Comfort Zone’
‘Under the Sky’

Website The Answer : www.myspace.com/theanswerrock

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar [email protected], of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...