Snowy White Blues Project
Zaterdag 23 mei 2009
BAM! Festival, Hengelo

Thuiswedstrijd Snowy White?

Door: Wim Velderman

Een zomers temperatuurtje, gelouterde bluesliefhebbers aangevuld met Hengeler Weend en een gratis toegankelijk BAM-festival en in een schitterend Sint Bernhard-plantsoen. Wat wil je nog meer, zo moet de zomer zijn. Lekker in het gras liggend luisteren naar een top-gitarist en zijn band.

Snowy White speelt in Hengelo en dat mag je bijna een thuiswedstrijd noemen. Bassist Ruud Weber komt uit Hengelo en is gemotiveerd om er een goede show van te maken. Behalve de strakke baslijnen straalt hij ook enthousiasme uit. Ook drummer Juan van Emmerloot is een tukker (Almelo) drumt met een mooie drive ,maar gaat niet voluit en dat heeft misschien te maken met het getemperde geluidsniveau in de open lucht. Matt Taylor speelt verdienstelijk gitaar en schreef een aantal nummers voor de nieuw cd In our time of living. Alle drie de gitaristen nemen om de beurt de vocals voor hun rekening en doen niet voor elkaar onder.

Snowy White tenslotte heeft een staat van dienst die bekend mag zijn en daar is dan ook veel publiek op afgekomen. Het gitaarspel van Snowy heeft de kwaliteit van een ervaren session-guitarist , die zelf vele lp’s en cd’s op z’n naam heeft staan. Twaalf maten-blues, versierinkjes en licks die er niet om liegen. De 62-jarige doet niet onder voor zijn jeugdige collega’s, integendeel. Wel valt me de uitstraling richting publiek van deze man tegen. Te bescheiden en daarom duurt het tot de 8ste song van de playlist voordat het publiek de handen op elkaar krijgt. Snowy doet zichzelf tekort.

De songs van de nieuwe cd zijn goed ingestudeerd : Red White blues,Aint no doctor,I wanna thank you en de titeltrack In our time of living ,met prima solo van Matt Taylor.

De komende weken tourt de band rustig voort en het mag gezegd worden, het is de moeite waard om te gaan luisteren.

Mooie middag, daar in Hengelo. Compliment voor de organisatoren van BAM. Hopelijk zetten ze bluestraditie voort.

(Wim Velderman is te beluisteren op TvEnschedeFm en HofstreekFm. Meer info op http://hofstreekhotel.web-log.nl)

snowy-white-blues-project

Website Snowy White Blues Project : www.myspace.com/snowywhitebluesproject
Website BAM! Festival Hengelo : www.bamfestival.nl


Ook op Blues Magazine ...