Popa Chubby
Paard van Troje, Den Haag
Zondag 5 April 2009

Door: Hans de Jong

Bijna geheel onbekend met het repertoire van Popa Chubby ging deze bluesfan zondag 5 april naar Het Paard in, zoals Popa het zelf omschreef, “The Hague, the Town of the Rock Criminals.”
In de goed gevulde (300) Kleine Zaal van deze Muziektempel zette Popa een hele degelijke set neer. Gestart met een portie stevige bluesrock werd al snel mijn aandacht niet meer afgeleid door Popa´s enorme verschijning en tatoo´s, maar werd ik gevangen door zijn gitaarspel doorspekt met lekkere solo´s van vette licks en riffs. Slechts vergezeld van een strakke drum – en baspartij die het spel van Popa van de juiste ondergrond voorzag.
Covers van Cohen, Hendrix en Lou Reed werden nieuw leven ingeblazen door Popa en zijn wat mij betreft op deze manier gespeeld nog tijdlozer geworden en kunnen nog jaren mee. Zelfs een uitstapje naar de Rockabilly werd door Popa niet geschuwd en was zeer verfrissend om aan te horen.
Het één-twéétje met de drummer en Popa´s eigen drumwerk had voor mij niet gehoeven, maar dat zal voor de echte Chubby fan een worst wezen, gezien de enthousiaste reacties uit de zaal.
Gelukkig keerde Popa hierna weer terug naar de Bluesrock en laat hij ons nogmaals horen wat ie allemaal in huis heeft op de gitaar. De solo´s vervelen nooit en zijn niet langdradig. Geen enkele lijkt ook maar op de vorige of de volgende. Uiteindelijk is hij helemaal los en tracteert ons nog op een tweetal toegiften, waarbij het lijkt of het publiek op Ace of Spades heeft zitten wachten.
Als afsluiter nog een heerlijke slowblues en een signeersessie. Dit laat mij tevens zien dat Popa nog lekker met beide benen op de grond staat.
Stiekum maandagmorgen nog even na zitten genieten op YouTube. Van mij had ie best nog een uurtje langer mogen spelen…

Popa Chubby (archief foto)

Popa Chubby (archief foto)

Website Popa Chubby : www.popachubby.com

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...