Pat Travers
vrijdag 17 oktober 2008
Metropool, Hengelo

Tekst: Robin Mäkel

Om iets over negen begon het “enige concert in Nederland” van de Pat Travers Band in Metropool in Hengelo. De laatste keer dat deze band in Nederland optrad was in 2006. Voor de ongeveer 200 aanwezigen werd het lange wachten beloond met een ruim anderhalf uur durend concert.
Pat en zijn band trokken meteen van leer met het openingsnummer “Life in London” gevolgd door “crash and burn” en “heat in the street”. Ondanks dat de heren een 10 uur durende reis vanuit Oostenrijk achter de rug hadden , was dit niet te merken en zat de stemming er goed in. Eric “freight -train” Frates deed tussen de nummers nog een paar warming up oefeningen om zijn stramme rug soepel te maken, maar daarna sloeg de drummer er weer lustig op los! Toen de band lekker opgewarmd was, en de fans ook , speelden ze “redhouse”. Pat voorzag ons van achtergrond info over wie het nummer geschreven had en waar het over ging (bestemt voor die enkele outsider). Daarna volgde het “Oh pretty woman”. Het samenspel tussen de heren is een genot, ten eerste omdat ze geweldig dynamisch klinken en ten tweede om te zien dat de heren er plezier in hebben, of ze nu voor 5000 man spelen of voor 200 man.
Na een korte pauze, om het vochtgehalte op peil te brengen, gingen de heren verder met de klassiekers “Snortin Whiskey” en “Boom Boom (out go the lights)” waarbij het publiek weer ingeschakeld werd. Zijn gitaarwerk is weer adembenemend en zijn stem klinkt goed. “I don’t care” en “if I had possession over judgementday” ,”elijah” maakten het rijtje compleet.
Als toegift werd “Born under a bad sign” gespeeld en daarmee was een feestavond weer ten einde.
Voor diegene die deze kans gemist hebben is te hopen dat deze band niet weer 2 jaar op zich laat wachten voordat ze weer naar Nederland komen.


Ook op Blues Magazine ...