Neal Black & Nico Wayne Toussaint
Metropool, Hengelo
Vrijdag 6 maart 2009

Tekst : Marte Tulling

Vrijdag 6 maart, het vieze weer hield de Hengeloers tegen, want de opkomst voor het concert was helaas matig, zo’n 50 tot 60 man.

De trailer trash trembles stonden in het voorprogramma. Ruige twentenaren, “hell yer”. Op zich was de band niet helemaal mijn smaak, maar ik vond ze zeker niet slecht. De band bestaat uit 4 personen, twee gitaristen die beide zingen, bassist en een drummer. Ze zongen covers en eigen geschreven nummers. De tweede gitarist en zanger zong de eigen geschreven nummers, meer country blues en wat milder dan de covers. Ze hadden een mooi balans tussen de ruige rock blues en de wat rustiger eigen geschreven nummers, die overigens erg goed zijn! Ik vond de trailer trash wel een beetje overkomen als een band wat qua optreden andere bands kopieert. Ze genieten wel van hun optreden, maar maken er zo’n rare show van omheen.

Na een uurtje kwamen Nico en Neal met de band. Neal complimenteerde de trailer trash trembles.
Nico Wayne Toussaint ken ik alleen van cd’s, ik heb de blasting the blues, transatlantic live en my kind of blues. Transatlantic is een geweldig live album en dit verwachte ik ook nu. Wat lekker swingblues nummers en wat rustiger. Neal Black kende ik alleen van naam en reputatie: een ruige rockblues gitarist. Nico en Neal zijn duidelijk een super combinatie! Rasechte muzikanten die genieten van optreden en met hun eerste nummer zat gelijk de sfeer erin! Neal en Nico zijn mooi in balans, het super ruige van Neal vult de rustige kant van Nico geweldig aan. Ze speelde een beetje om en om. Een nummer van Nico, met Neal Black invloeden en een dan een nummer van Neal met Nico invloeden. Ze zongen ook ongeveer om en om, niet een duet gedaan. Nico gaat live helemaal uit zijn dak en geniet van het optreden! Super om te zien. Neal geniet ervan om Nico uit zijn dak te zien gaan, en Nico heeft duidelijk bewondering voor Neal. Echt een super muzikale chemie op het podium! Ondanks dat er zo weinig mensen waren, speelden ze alsof ze voor de Arena stonden. Geweldig! We kregen toegiften en ze betrokken het publiek in het concert. Vooraan stonden 4 puberende tiener jongens. De enorm coole bassist van Neal (volgens mij als je ‘m in een bad met ijsklonten gooit verrekt hij nog geen spier) kwam met zijn solo vooraan staan en speelde met de jongens. Zij wilden graag zijn bas aanraken, maar dan trok hij telkens weer een beetje weg en speelde rustig verder. Hij vond het duidelijk geweldig om met die tieners te ouwehoeren, terwijl de rest van de band rustig verder speelde.
Even een klein beetje technische problemen gehad, intussen vertelde Neal over hun tour.
Tussen alle nummers door hielden ze even (rook)pauze en Nico kwam even kletsen met het publiek.
Uit eindelijk hebben ze van ong 22.00 tot 0.30 gespeeld. Echt super. het dak ging eraf. Heerlijk.

Ik had nooit verwacht dat in mijn ogen zulke grote artiesten voor zo weinig mensen zouden staan. Ik was even bang dat ze misschien helemaal niet zouden optreden omdat er te weinig opkomst was. Ik vond de twee mannen zo geweldig, dat toen het concert toch echt afgelopen was en ik toch echt naar huis moest, ik echt liefdes verdriet had. Geweldig zoals zij live spelen! Ze hebben duidelijk veel plezier en liefde in het optreden!

Website Neal Black : www.myspace.com/nealblackblues

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...