MORBLUS
Plein 79, Den Bosch
Zondag 26 april 2009

Tekst : Leo Cornelissen

Het onmogelijke is waar.
Ik werd getipt dat ik naar een Italiaanse blues band moest gaan kijken, MORBLUS uit het noorden van Italie.
Ach wat zou dat moeten voorstellen dacht ik, blues uit Italie.
Al had ik in de wandelgangen al meer over deze band gehoord, ik had nooit de moeite genomen om deze band eens te gaan bekijken.
Stom stom stom.
Ik heb in de loop der jaren veel bands voorbij zien komen, maar het was lang geleden dat ik met open mond, verbazing en onder het kippenvel naar een band als deze stond te kijken en 99% van de bezoekers met mij.
Geweldig wat een aftrap, of dat het de finale van het concert was, bij de eerste tonen sloegen dan ook de “noten” om je oren, wat een power en energie hebben deze 4 heren uit het zuiden met de geweldige gitarist/zanger Roberto Morbioli de mooie orgel partijen van Scala op de Hammond B3, de verrassende jonge drummer Dieggo Pozzan en bassist Laporte maakte de band compleet.
In de zaal was buiten het daverende applaus na ieder nummer een stilte of dat iedereen betoverd was, al was er eigenlijk geen stilte want deze band met de eerste set van anderhalf uur denderden maar door en door met hun funky blues.
Na een pauze van nog geen 20 minuten kwam Morblus weer in vervangende droge kleding het podium op om nog eens anderhalf uur los te gaan, weliswaar inclusief 3 toegiften.
Moeilijk om deze band in een muzikaal hokje te plaatsen want al voert het funky blues gehalte de hooft toon, ze gaan alle blues wegen in. Al met al is mijn zondagmiddag blues in Plein 79 een middag/avondje geworden wat mij nog lang zal heugen.

Website Morblus : www.myspace.com/wwwmorblusit


Ook op Blues Magazine ...