MATT SCHOFIELD
24 september 2010
P60, Amstelveen
Support act John-F Klaver Trio

tekst: Joris Pietersen

Op 24 september stond Matt Schofield weer eens in Nederland en wel in P60 in Amstelveen. Een mooie gelegenheid om voor een zeer goede prijs weer eens Matt te zien spelen, de laatste keer was op het Ribs & Blues festival in Raalte, in het voorjaar van 2010.

Support act was het Nederlandse John-F Klaver Trio, een 3-koppige band die eigen nummers afwisselde met covers van ouderwetse grootheden. Het gitaarspel van gitarist en zanger John-F Klaver was opvallend goed, en bracht het al aanwezige publiek in P60 in goede stemming.

Toch stroomde het pas echt vol toen Matt het podium betrad. Velen hadden enige moeite hem te herkennen vanwege een gedaanteverandering, maar toen de band begon wist iedereen weer wie hier aan het spelen was. Het typerende aan Matt is zijn onderscheidende stijl, zijn nummers kennen verschillende invloeden uit andere muziekstijlen, dit echter zonder het blueskarakter te verliezen. Zijn muzikaliteit blijkt weer eens enorm doordat hij de blues afwisselt met andere akkoordenschema’s en maatsoorten aanneemt die normaal niet gangbaar zijn in dit genre.

Matt weet het publiek zeer enthousiast te maken met de goede opbouw van zijn nummers, een zeer rustig beginnend blues nummer eindigt tien minuten later in een weergaloos krachtig solo, overigens goed begeleid door basgitarist Javier Garcia Vicente. Als je ziet hoe Matt het geheel aan elkaar speelt zonder het blueskarakter te verliezen, en vooral de ongelofelijke eenvoud waarmee hij dit doet, kun je niets anders dan concluderen dat alle prijzen die hij heeft gewonnen in de blues terecht zijn.

Internet: www.mattschofield.net  , www.myspace.com/mattschofield


Ook op Blues Magazine ...