Op 30 april jl. waren Magic Frankie & the Southside Blues Revue te gast op Parkkunst, dat werd gehouden in Park Rijnstroom te Alphen a/d Rijn.
 
Omdat het optreden van hun voorganger Magna Carta was uitgelopen hadden de mannen slechts een halfuurtje tijd om hun spullen naar te zetten, zich om te kleden en een soundcheck te doen. Maar daar kwam gelukkig de ervaring om de hoek kijken en met slechts een kwartier vertraging trapte de Southside Blues Revue af met een stompende versie van “T-Bone Shuffle”.

Na de eerste nummers werden de eerste tonen van het bekende intro ingezet en kondigde gitarist Armando Jansen de hoofdact aan: Magic Frankie. Gekleed in een brandnieuw hagelwit ‘gangsterkostuum’ betrad deze zanger/gitarist het podium en slingerde al snel de eerste flitsende soli het publiek in.
Ondersteund door de goed op elkaar ingespeelde band werkte Frankie zich met gemak en met duidelijk plezier door de set met nummers als “Watchdog”, “Want You So Bad”, “Same Old Blues” en “Luckiest Man”. Tijdens “Lay It On Me” zette Magic Frankie zich naast Pascal Lanslots en daagde deze in een vraag-en-antwoord spel uit zijn licks na te spelen. En Pascal zou Pascal niet zijn als hij dat niet met verve deed en de beide heren werkte op deze manier naar een prachtige climax toe.
Ook de bassolo van Mark Harmsma in “Singing The Blues”, ondersteund met het groovy gitaarspel van Armando Jansen werd door het talrijk aanwezige publiek met enthousiasme ontvangen.

De Southside Blues Revue bestaat uit drummer Dirk Lieftink en bassist Mark Harmsma, die voor een solide basis zorgen, waar pianist Pim Spetter, Hammond-organist Pascal Lanslots en zanger/gitarist Armando Jansen verder op kunnen bouwen. Het is goed te merken dat de regelmatige repetities en optredens met Magic Frankie hun vruchten afwerpen. De band is sinds de laatste keer dat ik ze zag (20 januari jl. in Dongen) duidelijk gegroeid en leveren een hecht stuk muziek af.
 
Door allerlei omstandigheden was de carriere van Magic Frankie enigszins in het slop geraakt, maar je merkt de laatste maanden dat hij er weer zin in heeft gekregen en zeker met behulp van de Southside Blues Revue ben ik van mening dat hij zijn muzikale status van de negentiger jaren kan evenaren zo niet kan overtreffen.
 
Ook met dit optreden in Alphen a/d Rijn heeft Magic Frankie getoond dat er nog steeds rekening met hem gehouden moet worden en dat hij tot de top van de Nederlandse blueswereld gerekend mag worden.

Foto Gallerie (klik op de thumbnail voor grotere versie)

[flickr album=72157604861091506 num=3]

Verslag en foto’s ingezonden door: Eric Campfens / http://boosboss.punt.nl

Meer informatie en nieuws over Magic Frankie, zie : http://magicfrankie.punt.nl


Ook op Blues Magazine ...