Julian Sas Band & Jesus Volt
Estrado, Harderwijk
Zondag 5 April 2009

Tekst & Foto’s: Gerrit Harmsen

Na de afgelopen week 2 concerten in de muziekscene van Barcelona te hebben mogen mee maken zondagmiddag goed gemutst naar Harderwijk. Bij Estrado aangekomen was ik blij verrast met de meer dan aangename zaal. Zeer de moeite waard. Kennelijk denkt Steve Lukather daar ook zo over want die staat voor dit geweldige zaaltje gepland voor 3 november 2009 (zie concert agenda).
De 2de verassing was een ingelast optreden van de bluesrockband “Jesus Volt” als support van Julian Sas.

Jesus Volt

Jesus Volt (5 April 2009 - Harderwijk, NL)

Een bluesband uit Frankrijk die vele stijlen hebben ontwikkeld tot een zeer eigen sound. De band rond zanger Lord Tracy bestaat verder uit, Magic Doudous

[drums], El Tao[gitaar] en Julienass[bass]. Aan dit viertal de eer om te openen voor de Julian Sas Band.
Buiten schijnt de zon en het publiek laat het dan ook een beetje afweten. Lijkt mij voor de band die in het zelfde Estrado de live cd “Hallelujah Motherfuckers!” heeft opgenomen best een teleurstelling. De band start voortvarend en speelt lekkere stevige bluesrock, afgewisseld met een vleugje funk en lekkere rock. Zanger Lord Tracy werkt hard om het publiek mee te krijgen, gitarist El Tao laat zien veel klasse in huis te hebben, de stevige drums en bass geven heerlijke ondersteuning maar toch komt de boel niet op gang. Voor ondergetekende verbijsterd vanwege de grote kwaliteit die deze band in huis heeft. Af en toe laat een eenling in het publiek zijn enthousiasme horen maar daar blijft het bij. Erg jammer de band Jesus Volt die veel beter heeft verdiend. Voor het publiek dat naar Dordrecht en/of Assen gaat. Deze band verdient de energie terug die zij zelf op het podium uitstralen. Ze hebben er in ieder geval wel een fan bij!

Jesus Volt (5 April 2009 - Harderwijk, NL)   Jesus Volt (5 April 2009 - Harderwijk, NL)   Jesus Volt (5 April 2009 - Harderwijk, NL)

Website Jesus Volt : www.jesusvolt.com

Julian Sas

Julian Sas Band (5 April 2009 - Harderwijk, NL)Inmiddels een grote in het Nederlandse bluescircuit. De band bracht in januari 2009 alweer zijn 3de DVD, Wandering Between Worlds uit. De afgelopen weken kreeg de band en hun omgeving te maken met “de blues” door nare familie omstandigheden.
Het was dan ook afwachtten of de band in staat was dit even te vergeten en zich in dit live optreden konden los maken van de zware tijden. Om dit even te vergeten liet de JSB een setlist los om nooit te vergeten. Op het geweldige slowblues nummer “Sailin’ into the unknown” na was het, JSB rocking the blues!! Het publiek inmiddels uit de zon om Julian & Band te aanschouwen kreeg een spetterende set te horen. Alle knallers kwamen voorbij.
De toeschouwers pakte de uitdaging op en gingen swingend van de een na de andere boogie uit hun dak. Heel af en toe refereerde Julian tussen de nummers door aan de zware tijd die men doormaakt. Ook de zaal voelde deze emotie en schreeuwde de band naar grote hoogte.
Wat een power, wat een energie. Geweldig om te zien dat er momenten zijn die “de som der delen” meer maken dan het aantal. Wat is deze band een eenheid!!
Na te hebben mogen proeven van de rockscene in Barcelona een gave thuiskomst in ons eigen Nederland waar dus ook het een en ander te beleven blijkt.

Julian Sas Band (5 April 2009 - Harderwijk, NL)   Julian Sas Band (5 April 2009 - Harderwijk, NL)   Julian Sas Band (5 April 2009 - Harderwijk, NL)   Julian Sas Band (5 April 2009 - Harderwijk, NL)

Website Julian Sas : www.juliansas.com

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar [email protected], of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...