Ian Siegal ( www.iansiegal.com )
support: The Rhythm Chiefs ( www.rhythmchiefs.nl )
Boerderij, Zoetermeer
zaterdag 13 december 2008

Verslag geschreven door: Sandra Notenboom / Onstage Blues Promotion

Er was weer blues in de Boerderij in Zoetermeer. Alhoewel niet volledig uitverkocht, was het gezellig druk. Om half negen begonnen de Rhythm Chiefs met het voorprogramma. Meteen vanaf het eerste moment alle remmen los en ik was toch wel aangenaam verrast over de volwassenheid die deze band inmiddels aan de dag legt. Een prima set van ongeveer een uur met een frisse mix van blues, swing en rock and roll. Het geluid was prima verzorgt, alhoewel de zang een beetje in de mix verloren ging. Uitermate sterk gitaarspel van Dusty, prima afwisselende set.

Rond 21:45 begon de zowat dood geprogrammeerde Ian Siegal, want waar speelt hij niet.

In eerste instantie zat ik nog helemaal in het denderende slot van de Rhythm Chiefs en ik moest daarom even terugschakelen voor de zompige, low-down Louisianna blues (ook wel Swamp blues) waar Ian zijn optreden mee begon. Heel donker, met een diepe rauwe stem die de eerste beste zwarte bluesman uit de Delta niet zou misstaan. Vanuit een ‘rustig’ begin in het Zuiden door naar Chicago met zeer sterk slide spel van Ian en een strakke, goed ingespeelde ritmesectie van bas en drum. Wat bij mij leefde in het begin van de set, leefde ook in de zaal, maar Ian Siegal is wel in staat om het publiek aan zicht te binden en zo werd de zaal lang warmer en voorbereid op een denderend slot. Via een medley van nummers van de Stones naar een heftig gitaarduel met Dusty Ciggaar van de Rhythm Chiefs, bijgestaan door een gastoptreden van de harpspeler van Big Blind, Wesley van Werkhoven !!!

Ian eindigde met uiteindelijk zijn eigen trio in een mooie lichtshow, zo rond 00:15 uur. Geen pauze, prima geluid, prima optreden, tering koud op het balkon waar gerookt mocht worden.


Foto slideshow door Frank Langeweg
( YouTube link: www.youtube.com/watch?v=AqPiEkuEh64 )


Ook op Blues Magazine ...