EDDIE KIRKLAND (USA) & WENTUS BLUESBAND (FIN)
Spiegelzaal café/eeterij ‘t-Vermaeck, Rijksweg 115 te Rijen
Zondag 1 februari 2008

Tekst & Foto’s: John Maes

Veel respect voor bluesveteraan Eddie Kirkland

Afgelopen zondagmiddag – 1 februari 2009 – ben ik eens een keer naar horecalocatie ‘t Vermaeck in Rijen geweest waar ‘The Blues Connection’ maandelijks concerten organiseert. Deze keer was er groots uitgepakt. Bluesveteraan Eddie Kirkland was uitgenodigd om samen met de Finse Wentus Bluesband de middag te verzorgen.

Dat Kirkland 85 jaar oud zou zijn is absoluut niet aan hem af te zien. Hij beweegt een beetje stug, maar is toch nog steeds in staat om twee sets van een uur te verzorgen en het publiek optimaal te ‘vermaecken’. Het was gezellig druk die middag. Ik schat dat er toch gauw zo’n 150 bluesliefhebbers uit Brabant en België waren afgekomen op dit concert. Met name na de pauze, en den nodige biertjes, werd er flink op los geswingd. De sfeer zat er goed in. De accommodatie is ook geheel niet onaardig en sluit qua aankleding en verlichting goed aan voor een optimaal bluesgevoel.

Het repertoire van Kirkland ken ik niet zo goed, maar het was me wel duidelijk dat zijn hele show uit eigen nummers bestond. Daar waar andere bands nog wel eens terug willen vallen op bekende klassiekers, speelde de uit Detroit afkomstige zanger/gitarist zijn eigen nummers ondersteund door zijn Finse begeleidingsband. Op zich een opmerkelijke combinatie, maar zo zie je weer dat de blues over heel de wereld liefhebbers weet te verbinden. Kirkland speelt nog steeds een puik stukje bluesgitaar en hij heeft nog een aardige krachtige stem! Zijn show was meer dan de moeite waard en de 150 aanwezigen zijn getuige geweest van een krachtig en sterk optreden van deze nog zeer fitte blueslegende. Het was gewoon gaaf om zo iemand nog op dat podium te zien stralen. Als alle concerten in ’t Vermaeck van dit kalibeer zijn, zullen ze mij daar vast nog vaker aantreffen.!

eddie-kirkland

eddie-kirkland

Links
Website Eddie Kirkland : www.eddiekirkland.com
Website Wentus Bluesband : www.wentusbluesband.com
Website The Blues Connection, Rijen : www.thebluesconnection.nl

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...