Danny Bryant’s Red Eye Band
Cafe Wilhelmina, Eindhoven
zondag 15 maart 2009

Tekst & Foto : Gerrit Harmsen

Geweldig optreden Danny Bryant in Cafe Wilhelmina

Na een weergaloos optreden van zijn helden AC/DC op 13 maart ging ondergetekende met enigszins wat reserve richting Eindhoven. In de serie “ouwe jongens krentenbrood maand” was het na Julian Sas en Rob Tognoni deze 15de maart de beurt aan gitaar geweldenaar Danny Bryant en zijn RedeyeBand. Teleurstellend was het aantal bezoekers wat voor deze geweldige gitarist was komen opdagen. Het optreden een week geleden in de Bosuil is echter natuurlijk wel erg dicht bij Eindhoven. Na een rustige eerste set van 45 minuten begon het echte vuurwerk in de 2de set waar gelukkig geen einde aan leek te komen.
Hardwerkend en contact met het publiek zoekend zag je Danny de zaal voor zich winnen.
Steeds langer en harder werd het gejoel en gefluit na een nummer.
Met nummers als Good Time Woman, Heartbreaker, Always with me en de covers Voodoo Chile en Knockin’on Heavens Door bracht Danny de zaal makkelijk aan de kook.
Smetje blijft toch het gezever van een aantal mensen tijdens de slowsongs. Ondanks meerdere malen hierom verzocht te hebben blijven er een aantal kippen die het niet kunnen laten.
Zeker na speciaal verzoek van de artiest zelf zou enig respect door “echt” stil te zijn wel om zijn plaats zijn. Hopelijk wat meer respect bij de volgende bluesconcerten.

danny-bryant2

Website Danny Bryant’s RedEyeBand : www.redeyeband.co.uk

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar [email protected], of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...