Dana Fuchs
Parkpop Festival
Zuiderpark, Den Haag
28 juni 2009

parkpop-017

Zorgt optreden Dana Fuchs op Parkpop voor doorbraak?

Door Gerrit Harmsen

Dana Fuchs mocht na een rustperiode van haar intensieve tour door Europa optreden tijdens het Parkpop festival. Het grootste gratis festival van Europa trekt bij een redelijke programmering wel een toeschouwer of 200.000. Een mooi podium om te laten zien wat je in huis hebt. Als je dan de pech hebt op hetzelfde tijdstip te moeten aantreden dan Ed Kowalczyk van de in Nederland populaire band LIVE is het hard werken om de aandacht te pakken. Dit lukt deels, het is duidelijk te merken dat Dana bij het grote publiek nog een onbekende is. Daarbij doet mijn inziens de grote afstand tussen podium en toeschouwers afbreuk aan de wisselwerking tussen publiek en Dana het optreden ook geen goed. Parkpop heeft het nodig gevonden om een meter of 10 ruimte te creëren voor vips.

parkpop-010

De reacties van de mensen die Dana nog niet hebben zien optreden zijn echter top! Dana speelt een set van ongeveer 50 minuten en vooral de stevige nummers komen aan bod. Uw verslaggever is verrast doordat er eens een keer niet geopend wordt met ‘Almost Home’. Dana is uiteraard energiek als altijd en haar geweldige strot maakt wederom indruk. Afgesloten wordt er met de gebruikelijke cover ‘Helter Skelter’.

parkpop-025

Na 4 optredens te hebben bijgewoond blijft toch de vraag hangen wat zorgt dat ze in de ‘kleine’ podia echt geweldig is en voor het grotere publiek zoals Ribs&Blues en Parkpop toch minder indruk achterlaat?
Goed te zien dat er een groot aantal mensen naar de platenzaken op het terrein gegaan zijn om een CD-tje aan te schaffen.

parkpop-031

Website Dana Fuchs : www.danafuchs.com


Ook op Blues Magazine ...