Culemborg Blues is een gratis bluesevenement dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt in augustus. Het evenement wordt gehouden op verschillende buitenpodia in de historische binnenstad van Culemborg. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden. Dit is dus de 15e editie.
Op zaterdag wordt vroeg in de middag begonnen door Eric Steckel. De jeugdige bluesgitarist staat op het podium samen met The Craig Thatcher Band. Later op de dag volgen o.a. The Pine Box Boys, Ruben Hoeke Band, Marcus Malone, Julian Sas, Barrelhouse, Popa Chubby, The Veldman Brothers, Big Blind, Stonefly, Captain Heartbeat met optredens in de binnenstad van Culemborg.

Eric Steckel - Culemborg Blues 23 augustus 2008

Eric Steckel - Culemborg Blues 23 augustus 2008

Lees verslag en foto reportage op de Utrecht Roxx website : http://www.utrecht-roxx.nl/?p=129

Review Culemborg Blues 2008 – door Edwin van der Linden
Was alquin vorig jaar een vreemde eend op het hoofdpodium, de organisatie van culemborg blues had dit jaar weer gelukkig weer gekozen voor een volledig blues/rock programma. De podia waren zoals altijd dicht bij elkaar zonder dat er geluidsoverlast was. Op het podium aan de varkensmarkt stonden de jonge blues bands. Jeremy & the groovebreakers gaven een fantastische set waarbij de toegift (voodo chile) in het publiek plaats vond. De hele dag was dit podium een leuke afwisseling van het hoofdpodium. Later op de dag waren de sets van Big blind broken wheels blues band en the rhythmn chiefs erg goed. Het laatste gedeelte van het rhythmn chiefs concert eindigde in een jam session met Jeremy en JJ van Big blind.

De gevestigde namen op het hoofdpodium waren goed in vorm. Hoeke had een strakke leuke set en Marcus Malone had een goede show maar vond hem te rockerig. Het hoofdprogramma begon met Julian Sas. Dat hij goed met de gitaar overweg kan weten we, maar dat weet hij zelf ook. Hij blijft een irritant persoon op het podium die zelfs in zijn eigen nederland geen woord in het nederlands zegt. Dan Barrelhouse. Ingetogen goede blues met soms wat uitspattingen van de artiessten. Goed samenwerkend en goed op elkaar ingespeeld, klasse. De hoofdact Popa Chubby was goed in vorm en goed gehumeurd. Voor een show uit new york komen vliegenHij begon met stoop down bay, daarna hey joe, goddes of love and beer (mijn favoriet, eindelijk weer eens) en little wing. Toen waren we alweer 45 minuten verder. Het tussenstuj was wat rustiger met zelfs wat slide. Het einde echter weer spettterd met een led zepplin cover (Rock and roll, ook wel long lonely, lonely, lonely, lonely, lonely time) en als afsluiter een moterhead cover ace of spades. Een spetterend concert en een leuke blues dag.

———-

Ook zijn er uitgebreide verslagen en foto reportages te zien bij TheBluesman.nl, zie:
http://www.thebluesman.nl/mijn_weblog/2008/08/culemborg-blu-3.html (deel II door Bert – Bluesman – Reinders)
http://www.thebluesman.nl/mijn_weblog/2008/08/culemborg-blu-2.html (deel I door Ton Kok)
http://www.thebluesman.nl/photos/culemborg_blues_2008/index.html (foto’s)


Ook op Blues Magazine ...