Boot Hill
Café Willem Slok, Utrecht
2 oktober 2010

Tekst: Gerrit Harmsen / foto’s: Marcel Wolthers

Boot Hill bezorgt Vreedenblues een topavond

Na Duketown Slim in september mocht de band uit Westervoort op zaterdag 2 oktober  officieel aftrappen voor het 2de seizoen Vreedenblues. Hoewel de heren wisten dat Café Willen Slok een klein kroegje is blijkt men toch enigszins verbaasd als ze de daadwerkelijke afmetingen zien waar men moet spelen. Dichter op het publiek is bijna niet mogelijk.
Wederom werd er strak om 21.00 gestart met de eerste set voor een redelijke gevuld Café.

Men opent met lekkere swingblues wat bijdraagt dat heel voorzichtig de eerste voetjes heen en weer schuifelen. Gezien het feit dat er steeds meer mensen binnen druppelen kan het niet anders dat de songs die worden gespeeld erg aanstekelijk zijn. Met o.a. de nummers, Let Me Sleep, Crossroads, Pack It Up, Bullfrog Blues en Boot Hill is het rond tienen tijd voor een kleine pauze. Na een verfrissing en een sigaretje blijkt het dan al weer tijd voor de 2de set.

Met de opener ‘Laundromat’ gaat men iets steviger van start. Ook nu weer is het genieten geblazen en de band staat inmiddels in een overvol café te spelen. Met  Walk In My Shadows, Stone Free, Roadhouse Blues, La Grange, Messing With The Kid en de meezinger Allright Now heeft de viermansformatie het Vreedenblues publiek helemaal te pakken. Ook gaan de handen op elkaar als Imco Ceelen nog even aansluit om een nummertje mee te belazen op de bluesharp. Tevens is het leuk om te zien dat de mensen ook Boot Hill weten te raken want de heren staan zichtbaar te genieten van het enthousiasme wat over hen heen komt. Met deze band ga je een prima avond tegemoet. De complimenten heren!

De volgende Vreedenblues avond is op zaterdag 6 november 2010 en dan heeft Sugar Mama de uitdaging voor zich liggen om er net zo’n geslaagde avond van te maken.

Internet: www.boot-hill.nl  /  www.willemslok.com


Ook op Blues Magazine ...