The White Buffalo gaat dit voorjaar op tournee door Europa en doet een aantal shows in Nederland! The White Buffalo staat op 29 april in de 013 Tilburg, 30 april in TivoliVredenburg Utrecht en geeft daarnaast ook nog een optreden tijdens Rhythm & Blues Night in de Oosterpoort Groningen op 2 mei.

The White Buffalo

The White Buffalo – Concerten 2020 NL

29.04 – 013, Tilburg
30.04 – TivoliVredenburg, Utrecht
02.05 – Rhythm & Blues Night – SPOT / De Oosterpoort, Groningen

De Amerikaanse singer-songwriter Jake Smith, a.k.a The White Buffalo, is niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Zijn sound valt het best te omschrijven als een mix van melancholische dark folk, countrified soul en roadhouse rock.

In de afgelopen tien jaar bouwde Smith, show na show, aan zijn cultstatus en fanbase zonder steun van management of een label. Op het moment dat zijn songs in de outlaw hit-serie Sons of Anarchy en Californication grijsgedraaid werden, kon wereldwijd niemand meer om The White Buffalo heen.

Jake Smith nam zijn zesde album Darkest Darks, Lightest Lights op in Los Angeles. Dezelfde plek als waar hij opgroeide, luisterend de country twang van artiesten als als Johnny Cash, Waylon Jennings en George Jones en de pissed-off punk van Bad Religion. Op zijn laatste album bekent hij wederom geen kleur; je hoort zowel gestripte folk-liedjes als elektrisch geladen swamp-soul, Heartland rock en bluesy boogie-woogie.

Online: thewhitebuffalo.com


Ook op Blues Magazine ...