Southern rockformatie Tedeschi Trucks Band naar RTM Stage

Twaalfkoppige Amerikaanse band op 30 oktober 2022 voor het eerst sinds drie jaar naar Nederland

Southern rockformatie Tedeschi Trucks Band naar RTM Stage 30 oktober 2022

Tedeschi Trucks Band speelt op zondag 30 oktober 2022 in de RTM Stage – het nieuwe theaterpodium binnen Rotterdam Ahoy – te Rotterdam. Het concert maakt onderdeel uit van de Europese tour van de band en vormt de grootste headlineshow op Nederlandse bodem tot dusver. Tijdens An Evening With Tedeschi Trucks Band zal de band een avondvullend programma verzorgen. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 3 december 2021 om 10:00 uur via www.ttblive.nl.

De Amerikaanse blues-, soul- en rockformatie Tedeschi Trucks Band betreedt voor het eerst sinds drie jaar een Nederlands podium. De twaalfkoppige band weet al meer dan een decennium lang de harten van menig muziekliefhebber te veroveren met nummers als ‘Midnight in Harlem’, ‘Part of Me’ en het recent uitgebrachte album Layla Revisited (Live at LOCKN’).

In 2022 voegt Tedeschi Trucks Band nóg een album toe aan hun grote verzameling muzikale schatten. Gedurende het afgelopen jaar heeft de band nieuwe nummers opgenomen voor het aankomende studio-album, dat wordt omschreven als een ‘conceptuele reeks opnames’. Het belooft één van de meest opwindende projecten in de geschiedenis van de band te worden.

Met het optreden in de RTM Stage treedt Tedeschi Trucks Band in de voetsporen van Pink Floyd, Queen, Deep Purple en Fleetwood Mac. De RTM Stage opende in 2020 haar deuren en vormt het nieuwste podium binnen het Rotterdamse evenementencomplex.

Tedeschi Trucks Band in concert
30 oktober 2022
RTM Stage, Rotterdam

Bij dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar
Tickets kosten vanaf €45,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 3 december 2021, om 10:00 uur via www.ttblive.nl.

tedeschi trucks band in concert // photography marco van rooijen

Tedeschi Trucks Band
Wat ooit begon als de Derek Trucks & Susan Tedeschi’s Soul Stew Revival, groeide in 2010 uit tot de Tedeschi Trucks Band. Frontvrouw Susan Tedeschi bezit een hemelse stem uit de categorie Bonnie Raitt, maar dan met een rauwe rand. Het muzikale verleden van gitarist Derek Trucks, die langdurig deel uitmaakte van de gerenommeerde Southern rockformatie The Allman Brothers Band, vormt een onmiskenbare factor in de stijl van de band. Met zijn gepassioneerde gitaarsolo’s zoekt hij geregeld de grenzen van diverse muzikale stijlen op, met name de blues. Daarmee verdiende Trucks een opname in de top van de Beste Gitaristen Allertijden volgens Rolling Stone Magazine.

Samenwerkingen met muzikale legendes als Santana, Eric Clapton, BB King, Elton John, JJ Cale en een handvol Grammy Awards schieten tekort om de muzikale klasse van deze formatie uit te drukken, die live op het podium pas écht tot uitdrukking komt.


Ook op Blues Magazine ...