Op donderdag 21 februari 2013 komt Robert Cray naar Metropool, Hengelo. Met zijn klassieke album “Strong Persuader” scoorde hij in de jaren 80 een grote hit en bracht hij blues onder de aandacht van een nieuwe generatie. In 2012 kwam zijn meest recente plaat “Nothin But Love” uit.

Robert Cray

De erelijst van Robert Cray is groot: vijf grammy’s, 12 miljoen verkochte albums en shows over de hele wereld. Met zijn stem en gitaarspel veroverde Cray de harten van vele bluesliefhebbers en nog steeds kan de inmiddels 57-jarige Amerikaan rekenen op een trouwe schare fans.
De grootste hits van Cray scoorde hij in de jaren 80 met de klassieke singles “Right Next Door” en “Don’t Be Affraid Of The Dark”. Hoewel Top40 noteringen daarna uitbleven is zijn populariteit er niet minder om geworden.
Het jongste lid van de Blues Hall of Fame kwam in 2012 met het album “Notin’ But Love”. De plaat werd geproduceerd door Kevin Shirley die hiervoor samenwerkte met o.a. Joe Bonamassa en The Black Crowes. De energie die normaal gesproken vrijkomt bij een liveoptreden van de Robert Cray Band is mooi vastgelegd op het album. Naast Cray is de plaat volgespeeld door Jim Pugh (keyboards), Richard Cousins (basgitaar), en Tony Braunagel (drums) en mixt blues, soul, jazz en rock.

De voorverkoop voor het concert van 21 februari start op maandag 5 november om 12 uur.

Robert Cray
Donderdag 21 Februari 2013
Metropool, Hengelo

Zaal: Jupiler Stage
Datum: Donderdag 21 februari 2013
Aanvang: 20:30 uur, de zaal opent een uur eerder
Tickets: €29,- in de voorverkoop, €33,- aan de deur op de avond zelf. CJP prijs: €25,-
Info + Tickets: www.metropool.nl