Robert Cray in concert

The Robert Cray Band op 7 juli 2022 in de Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

De Amerikaanse bluesmuzikant Robert Cray houdt met zijn band halt op 7 juli 2022 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen (B).

Met vijf Grammy Awards op zak, een resem aan wereldhits (‘Right next door’, ‘Don’t be afraid of the dark’ en ‘Smoking gun’, …), twaalf miljoen verkochte albums en duizenden uitverkochte concerten in heel de wereld, behoort Robert Cray tot de absolute internationale bluestop. De legendarische zanger/gitarist uit Texas bemachtigde daarom ook een plaatsje in de Blues Hall of Fame. Robert Cray werkte samen met onder meer Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker. De stijl? Smooth blues en tijdloze r&b.

“Funky, Cool and Bad”, omschrijft Robert Cray zelf zijn laatste album. That’s What I Heard, verscheen eind februari 2020. Met dit album zet de band de muziek van Curtis Mayfield, Bobby “Blue” Bland, The Sensational Nightingales en veel meer in de spotlights. Daarnaast bevat het album nog vier originele, zelfgeschreven songs. Het album is een mooie mix van blues, soul, boogaloo en gospel en bevat enkele verrassende gastmuzikanten zoals Steve Perry en Ray Parker Jr.

Cray’s vorige Belgische concerten (in De Roma, Het Depot, C-Mine, De Casino) waren in een mum van tijd uitverkocht. Wie er toen bij was, weet dat het publiek maar niet genoeg kreeg van zijn machtig gitaarspel. En het dak ging er meermaals af toen ze uitpakten met hun tijdloze hit uit 1986 ‘Right Next Door’.

Mis de old-school charme en elegantie van Robert Cray en zijn band niet!

Naast dit optreden in Antwerpen zijn er ook twee concerten van The Robert Cray Band in Nederland. Dit zijn verplaatste concerten…

The Robert Cray Band In Concert

Donderdag 7 juli 2022
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
Tickets via Elisabethcenter

Zaterdag 9 juli 2022 (verplaatst concert)
TivoliVredenburg, Utrecht

Zondag 10 juli 2022 (verplaatst concert)
Metropool, Hengelo


Ook op Blues Magazine ...