The White Buffalo speelt deze zomer in Amsterdam, Nijmegen en Weert

The White Buffalo komt voor twee clubshows naar Nederland. De Amerikaanse singer-songwriter speelt op donderdag 11 juli in Amsterdam (Paradiso) en op vrijdag 12 juli in Nijmegen (Doornroosje). De kaartverkoop is zojuist gestart, tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de zalen. Op zondag 14 juli speelt hij op Bospop te Weert. 

Singer-songwriter Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo, maakt bitterzoete Americana. Moderne bluesfans vallen als een blok voor zijn bijzondere zware zangstem, die sterk doet denken aan grootheden zoals Eddie Vedder. Om met nog meer grote namen te strooien: The White Buffalo haalt zijn inspiratie uit grootheden zoals Bob Dylan en Leonard Cohen. In de traditie van Johnny Cash en Steve Earle maakt The White Buffalo klassieke Americana singer-songwriter liedjes die verhalend zijn, knipogen naar hedendaagse folk en kwalitatief op één lijn zitten met zijn idolen.

Live wordt de akoestische gitaar van Jake Smith slechts aangevuld met een bassist en een drummer, een ijzersterke klassieke combinatie.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies Concertverslagen
Sort by