The KING’S RHYTHM CREW bestaat uit Ruud Weber (bas, lead zang), Fokke de Jong (drums, backing vocals) en Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals).

Deze 3 heren kunt u kennen als 3/4 deel van King of the World met Erwin Java (Cuby + Blizzards). Maar voor KOTW hadden deze heren hun sporen in de (internationale) blues scene al verdient door tours met o.a. Matt Schofield, Snowy White, Byther Smith, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane en vele anderen.

In het eerste deel van 2018 ontstond er de mogelijkheid om naast het drukke schema van King of the World nog een ander tijdelijk project op te zetten. Aangezien de heren alledrie veel over de wereld getourd hebben als sideman van vele binnen- en buitenlandse (blues) artiesten leek het voor de hand om hun oude metier weer op te pakken. Maar dan wel met vrienden/helden uit de (internationale) scene!

En dat is precies wat ze gaan doen met “The King’s Rhythm Crew featuring”. Deze top-ritmesectie combineren met top (blues) artiesten! Door hun jarenlange (internationale) werk hebben de heren een groot netwerk waaruit ze kunnen putten. Ze zullen dit netwerk aanspreken om met een aantal bijzondere projecten te gaan spelen in de eerste maanden van 2018.

Noot van de redactie: helaas hebben we zojuist het bericht binnen gekregen dat Jon Amor ziek is en voorlopig alle optredens heeft afgezegd. Jon zal vervangen worden door Sean Webster tijdens de Culemborg Blues Night.
* Zaterdag 27 januari – Culemborg Blues Night, met Sean Webster

Vrijdag 26 januari – Porgy & Bess, Terneuzen – afgelast
Zondag 28 januari – Iduna, Drachten – afgelast


Ook op Blues Magazine ...