STRAY CATS MET REÜNIECONCERT NAAR AFAS LIVE

Voor het eerst in tien jaar komen de leden van de Amerikaanse rockabillyband Stray Cats weer bij elkaar. Gitarist-zanger Brian Setzer, bassist Lee Rocker en drummer Slim Jim Phantom zullen 1 juli voor een éénmalige show afreizen naar de AFAS Live in Amsterdam.

De band onder leiding van rock ‘n roll icoon Brian Setzer werd in 1979 opgericht door het toen piepjonge drietal. De muziek die zij maakten werd sterk beïnvloed door rockabilly uit de jaren ’50 gecombineerd met de punk muziek uit hun eigen tijd. De Stray Cats veroorzaakten een wereldwijde rockabilly revival en behaalde enorme successen in Europa met hits als Runaway Boys, Stray Cat Strut en Rock This Town. Bandleider Brian Setzer heeft naast de Stray Cats een succesvolle solo-carrière opgebouwd met onder andere zijn Brian Setzer Orchestra, een rockabilly big-band waarmee hij enkele Grammy Awards in de wacht sleepte.

Tien jaar geleden nam de band voor onbepaalde tijd afscheid van het publiek en gaf in het kader van dat afscheid een concert in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live). Nu, na tien jaar druk te zijn geweest met hun solo carrières, komen de bandleden samen om hun 40-jarige jubileum te vieren met een een nieuw album én een wereldtour. Op 1 juli maken de Stray Cats hun opwachting in de Amsterdamse AFAS Live.

De kaartverkoop voor dit concert gaat op 14 december om 10.00 uur van start via de website van AFAS Live en Ticketmaster.nl

Ticketlink: https://www.ticketmaster.nl/event/233125