Southern Blues Night Heerlen 2013

Continental Road Services kondigt de twee enige concerten aan van Larry ‘Mud’ Morganfield (Muddy Waters Jr.) op het Europese vasteland.

23 januari 2018 – Paradiso Amsterdam

24 januari 2018 – Grenswerk Venlo

Larry “Mud” Morganfield (geboren in 1954) is een Amerikaanse blueszanger en de oudste zoon van Muddy Waters.

Het is niet altijd makkelijk om in de voetsporen van bekende vaders een eigen carrière op te bouwen. Zeker niet als die vader Muddy Waters is, een der grootste bluesiconen die de muziekwereld kent.

Toch heeft Larry “Mud” Morganfield zich aan alle vooroordelen kunnen onttrekken en heeft hij, weliswaar met het erfgoed van vader McKinley Morganfield in zijn bagage, inmiddels via een paar gelauwerde CDs en vele, vooral meeslepende optredens een grote naam voor zichzelf opgebouwd in de internationale bluesscene. Hij trad op alle grote internationale bluesfestivals op en zijn Nederlandse optredens op bijvoorbeeld de R&B Night in Groningen, de Southern Blues Night in Heerlen of in de North Sea Jazz Club werden vol enthousiasme ontvangen.

Mud Morganfield heeft geen enkele intentie om zijn vader te imiteren of op diens succes mee te varen. Niet voor niets is de drang om zichzelf als artiest te manifesteren voor hem pas urgent geworden na de dood van zijn vader. Maar genen laten zich niet verloochenen en het is dan ook volkomen terecht dat Larrry Morganfield de bijnaam Muddy Waters Jr. aangemeten kreeg.

Als alles volgens planning verloopt komt in januari ook een nieuw album van Mud Morganfield uit in Nederland.

Concertverslag Mud Morganfield, North Sea Jazz Club, Amsterdam, 20 april 2014:
“Gedurende de hele avond had Mud Morganfield al een aantal keren op gevoelige en dankbare wijze gesproken over z’n vader, op wie hij zowel qua stem als qua uiterlijk zoveel lijkt. Toen hij ook nog eens de toegift begon met “Mannish Boy”, de bekendste compositie van zijn vader Muddy Waters, ontplofte de North Sea Jazz Club. Het nummer werd door iedereen luidkeels meegezongen en als ik er nu nog aan terugdenk lopen me opnieuw de rillingen over de rug! Met het wat rustiger “Same Thing”, ook weer van Muddy Waters, werd deze avond vol Chicago Blues besloten.” Lees hier verder

http://www.mudmorganfieldblues.com/

Lees ook :