In het kader van TakeRoot presents komen John Hiatt & The Goners (Featuring Sonny Landreth) op vrijdag 13 juli naar De Oosterpoort!

John Hiatt

Met inmiddels een carrière van meer dan 40 jaar kunnen we gerust concluderen dat de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist John Hiatt zijn sporen heeft verdiend. In 1974 begon zijn solo-avontuur en beoefende hij diverse stijlen, van rock & roll tot new wave en folk, blues en country.

Zijn doorbraak kwam pas echt dankzij zijn monsterhit Have A Little Faith In Me, dat inmiddels door vele (top)artiesten is gecoverd. Daarnaast heeft Hiatt ook songs voor andere artiesten geschreven, waaronder Rosanna Cash en Bob Dylan. Zijn laatste album ‘Terms Of My Surrender’ bracht hij in 2014 uit. Het grotendeels akoestische album is zeer gevarieerd met 11 bluesy en folky songs met hier en daar een licht satirische noot.

Slow Turning

Na het album ‘Slow Turning’ startte John Hiatt onder de naam ‘The Goners’ een nieuwe groep die wordt aangevoerd door slidegitarist Sonny Landreth. Hiermee maakt hij vuige rocknummers en mooie ballads. Zijn show in De Oosterpoort staat in het teken van het 30-jarig bestaan van Slow Turning. Samen met The Goners en Landreth zal Hiatt nummers van dit album spelen afgewisseld met andere bekende hits uit zijn repetoire.

Vrijdag 13 Juli 2018
John Hiatt & The Goners Featuring Sonny Landreth
De Oosterpoort
Trompsingel 27, 9724 DA Groningen

Verdere info en tickets: website Oosterpoort