Op zaterdag 29 april 2017 komt de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een concert. Een dag eerder, op 28 april 2017, zal Joe Bonamassa in de Antwerpse Lotto Arena de pannen van het dak spelen. Iedereen die hem ooit live zag, weet dat dit opnieuw een zinderend bluesrock concert wordt.

Joe Bonamassa

JOE BONAMASSA OP 29 APRIL 2017 VOOR UNIEK CONCERT NAAR DE ZIGGO DOME

Op zaterdag 29 april 2017 komt de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een concert. De voorverkoop hiervoor start aanstaande vrijdag 30 september om 10:00 uur.

oe Bonamassa staat bekend als één van´s werelds grootste gitaarhelden. Hij was pas vier jaar oud toen hij gefascineerd raakte door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan, en op zijn twaalfde verzorgde hij al het voorprogramma van B.B.King. Vanaf dat moment heeft de energieke muzikant de schijnwerpers nooit verlaten. Met zijn dertiende studioalbum ‘Driving Towards The Daylight’ weet hij de blues naar het grote publiek te brengen. Het album bereikte de Top 2 van de UK charts en deed het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.

Zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ uit maart dit jaar leverde hem zijn zestiende nummer 1 op in de Blues Album charts van Billboard, iets dat geen andere artiest ooit is gelukt.
Het album bereikte de vijfde plek in de Billboard Top Album Sales, Bonamassa’s hoogste positie ooit in de US. In Europa stond het album in vijftien landen in de charts; in Nederland bereikte ‘Blues of Desperation’ de tweede plaats.

Afgelopen vrijdag 23 september kwam zijn livealbum ‘Live at the Greek Theatre’ uit, een eerbetoon aan drie van de grootste bluesmuzikanten die ooit geleefd hebben: Albert King, B.B. King en Freddie King.

Vorig jaar was Bonamassa nog in Nederland voor maar liefst vijf concerten in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, en dit jaar schitterde hij op North Sea Jazz met een indrukwekkende hommage aan de muziek van Clapton, Beck & Page.

Joe Bonamassa
29 april 2017 | Ziggo Dome  – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 89 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/joebonamassa.
Kaartverkoop start vrijdag 30 september om 10.00 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm) Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Joe Bonamassa komt op 28 april naar de Lotto Arena in Antwerpen

Op 28 april 2017 zal Joe Bonamassa in de Antwerpse Lotto Arena de pannen van het dak spelen. Iedereen die hem ooit live zag, weet dat dit opnieuw een zinderend bluesrock concert wordt.

28.04.2017 Lotto Arena, Antwerpen
Tickets: € 77 | 87 | 107 (incl. servicekosten)
Verkoop vanaf vrijdag 30 september om 9 uur via Teleticketservice.com

Joe kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is schier eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Zijn eerste bluesrockplaat nam hij in 1994 op met Bloodlines, een groep met de zonen van Robby Krieger (The Doors) en Miles Davis. Joe speelde ook in Black Country Communion, een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek  Sherinian (Billy Idol, Dream Theater). Daarnaast was hij lid van Rock Candy Funk Party en werkte hij succesvol samen met Beth Hart.

Sinds 2000 bracht de man elf solo-studioplaten uit. In mei 2012 verscheen het prachtige Driving towards the daylight, een collectie covers en originele songs. Het meest in het oog springend zijn de covers van ‘New Coat of Paint’ (van Tom Waits), ‘Lonely Town Lonely Street’ (Bill Withers) en ‘Stones in My Passway’ (Robert Johnson). Ook op zijn meest recente plaat Blues Of Desperation (2016) gaan vakmanschap en ontroering hand in hand.

Maar de muziek van Joe Bonamassa bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Op 23 september verschijnt “Live at the Greek Theatre”, een eerbetoon aan de drie grootste ‘koningen’ van de Blues: Albert King, Freddie King en … B.B. King.

De virtuoze groepsleden – gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek – hebben beloofd om ter ere van het publiek (ja u) een tandje bij te steken. Thuisblijven is dan ook geen optie.

De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 30 september om 9u.


Ook op Blues Magazine ...