Photo credits Laura Maria Holtermann

FLORIAN LOHOFF

Sinds zijn 7de verjaardag vergaat er geen dag dat hij niet een gitaar in zijn handen houdt. De Berlijnse muzikant Florian Lohoff leeft voor en met muziek, voelt in zijn binnenste de kracht en het vuur die hem steeds naar nieuwe wegen en inspiratie laten zoeken, om zich door zijn muziek uit te kunnen drukken. Op 6 september 2019 verschijnt zijn derde album ‘risin‘, waaraan hij een jaar heeft gewerkt: “Ik heb me bij het schrijven van de stukken veel tijd voor het creatieve proces gegund. Ieder stuk spiegelt mijn gevoelsleven en is een stem van mijn ziel”, aldus de muzikant. Samenwerkend met Martin Meinschäfer produceerde Lohoff het album zelf. In een tijdsbestek van twee weken werden de stukken in de Megaphon Tonstudios opgenomen. Doordat Martin Meinschäfer het album met analoge apparatuur heeft afgemixd, heeft die een eigen ‘vintage vibe’ gekregen, die wat aan de platen uit de jaren ’60 doet denken.

Florian Lohoff zingt in zijn indringende en persoonlijke teksten over de tweespalt tussen het vasthouden aan, of het loslaten van dromen, over de uitdagingen die hij als muzikant moet meesteren, over de soms verpletterende routines en over de innerlijke reis die hij maakte. Lohoff legt uit: “Voor mij was het ontstaan van “risin'” als een grote avontuurlijke reis, met hoogte- en dieptepunten, en zonder vanaf het begin te weten waar ik aan het einde zou belanden. Dat heeft het zo spannend gemaakt! Ik ben opgewonden als nooit tevoren om dit album met de wereld te delen. Dat betekent veel voor me. Muzikaal gezien beweegt het album zich tussen blues, rock, soul en funk. Ieder stuk heeft een eigen karakter en samen voegen de stukken zich tot een geheel op het album”.

Lohoff heeft voor enkele stukken bekende muzikanten als gitarist/zanger Henrik Freischlader en saxofonist Tommy Schneller (o.a. Curtis Mayfield) uitgenodigd. Lohoff zelf heeft sinds het starten van zijn solo-project in 2011 een naam in de scene weten te maken en toerde met zijn beide voorgaande albums ‘Lifetimeshuffle’ en ‘Tangled Up In Blue’ dwars door Europa. Hij speelde in het voorprogramma van bekende bands en artiesten zoals The Temperance Movement, Gary Clark Jr., SIMO en Walter Trout!

Florian Lohoff bewijst met dit album, dat het loont om in je dromen te blijven geloven: “Ik heb er altijd van gedroomd muziek te maken – voor 5 of voor 500 mensen – de vonkeling in de ogen van het publiek te zien wanneer ik op de bühne sta en hen mijn teksten over mijn leven vertel. Dat is eenvoudigweg het mooiste geschenk voor mij en maakt me ongelooflijk gelukkig.” Met passie, eerlijkheid en veel emotie speelt Lohoff zich in de harten van zijn publiek en is daarbij steeds de sympathieke jongen uit het centrum van Berlijn gebleven!.

Florian Lohoff speelt binnenkort in Nederland:

Vrijdag 27 september – Muziekcafé, Helmond
Zaterdag 28 september – Blues Alive Festival, Boxmeer
Maandag 1 oktober – Countdown Cafe, Amsterdam
Woensdag 2 oktober – BluesMoose @ Cafe De Comm, Groesbeek


Ook op Blues Magazine ...