Devon Allman Band in april naar Nederland

Devon Allman komt voor twee shows naar Nederland. Samen met zijn band is deze bluesgrootheid, zoon van Gregg Allman van de fameuze The Allman Brothers Band, te zien in Groningen (29 april, Rhythm & Blues Night) en Zoetermeer (30 april, Boerderij Cultuurpodium). Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Devon Allman staat bekend als een veelzijdige artiest die blues, rock en jam moeiteloos combineert. Zijn band Honeytribe is volgens kenners één van de belangrijkste bluesacts van de afgelopen 15 jaar. Na twee succesvolle albums staat Honeytribe op een lager pitje, maar dat betekent niet dat Devon Allman stil zit. Na Honeytribe volgde succesvolle jaren met supergroep Royal Southern Brotherhood. Hierin speelde Allman samen met blueshelden Cyril Neville, Yonrico Scott, Charlie Wooten en Mike Zito.

Op de soloplaten ‘Turquoise’ en ‘Ragged & Dirty’ laat Devon Allman pas echt zijn muzikale groei zien. Geen verrassing dat zijn in november verschenen album ‘Ride or Die’ wederom een ijzersterke bluesrockplaat is. Het album behaalde de nummer één positie in de Billboard Blues Album Chart.

Geïnspireerd door The Beatles en KISS leerde Allman zichzelf gitaarspelen. Pas op zestienjarige leeftijd leerde Devon zijn vader Gregg Allman kennen. Sindsdien stroomt de blues bij Devon Allman door de aderen.

De tourdata van Devon Allman Band zijn:

– Za 29/04 Groningen – De Oosterpoort (Rhythm & Blues Night)
– Zo 30/04 Zoetermeer – Boerderij Cultuurpodium

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.