Dubbele zaal!! voor Ana Popovic bij Heyhoef-Backstage zaterdag 17 juni.

Een jaar na het succesvolle optreden door Ana Popovic en haar band op het Holland International Blues Festival staat de Servische/Amerikaanse Blues-ster weer op een Nederlands podium en wel bij Heyhoef-Backstage in Tilburg. Met het uitbrengen van dit album(lees recensie hier) is de ster van Ana nog meer stijgende en gezamenlijk met haar vele awards die zij in de loop der jaren veroverde kan zij gezien worden als een van de grote blues-acts wereldwijd van dit moment.

‘TRILOGY’ is haar meest ambitieuze project tot nu toe. Ana bracht 23 blues, jazz, en funk composities op een driedubbel CD. TRILOGY is geproduceerd door Grammy Award winnaar Warren Riker (Lauryn Hill, Carlos Santana), Grammy Award winnaar Tom Hambridge (Buddy Guy) and Delfeayo Marsalis, top trombonists, composers en producers in jazz heden te dage.
Guest optredens met Joe Bonamassa, Robert Randolph, Bernard Purdie (The Purdie Shuffle), Cody Dickinson (North Mississippi Allstars) en rapper Al Capone. TRILOGY scoort zeer hoog in The Billboard chart en wordt het best verkochte blues albums in de USA.

Reeds drie maal verkozen tot Blues Female Artist of the year, vorig jaar dus nog een grote attractie op het Holland International Blues Festival in Grolloo, ze duelleerde met Joe Bonamassa, hoofdact in de Experience Hendrix Tour 2014, 6 x Blues Music Award nominee ( Best New Artist Debut (’03)- Contemporary Blues Female Artist (’12 ’14 ’16)- Contemporary Blues Album (’12)- DVD Of The Year (’12).

Kortom superlatieven te over. Deze dame komt dus met een 6-piece band op zaterdag 17 juni naar de Reeshof om het Heyhoef-Backstage podium om te toveren tot een dampend blues-platform als een van de spraakmakende onderdelen van de Tilburgse Muziek Marathon die gehouden wordt van 1 juni tot en met 22 juni. Om de belangstelling voor deze act op te vangen zal Heyhoef-Backstage eenmalig haar capaciteit uitbreiden met het openen van een tweede zaal naast het podium.

“Ana Popovic is one helluva a guitar-player.”
– Bruce Springsteen

“Ana rocks the blues in fine, fine fashion.“
– Billy Gibbons (ZZ Top)

Bezetting deze tour:
– Ana Popovic (USA): guitar + vocals
– Michele Papadia (IT): keys + b-vocals
– Claudio Giovagnoli (IT): sax
– Davide Ghidoni (IT): trumpet
– TBC: bass + b-vocals
– Stephane Avellaneda (FR): drums + b-vocals

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.heyhoef-backstage.nl a € 15,=. VOL = VOL. Ondanks de verdubbeling van de zaal zijn er maar 500 kaartjes beschikbaar voor de gelukkige tijdige reserveringen.


Ook op Blues Magazine ...