Leon Russell

De Amerikaanse muzieklegende Leon Russell komt naar Paradiso. Dit zal hij volgend jaar doen en wel op donderdag 22 maart.

Solo is de zanger, pianist redelijk bekend, maar wereldberoemd is hij als schrijver, producer en sessiemuzikant. Tal van zijn songs werden opgenomen door de grootsten der aarde. Zo schreef hij Delta Lady voor Joe Cocker (en produceerde Cocker’s Mad Dogs & Englishmen tournee) en maakte BB King zijn song Hummingbird bekend, om maar wat te noemen. Leon Russell heeft voor ontelbare artiesten veel betekend in de studio alswel op het podium, zo werkte hij met artiesten als B.B. King, JJ Cale, Eric Clapton, George Harrison, Bob Dylan, Willie Nelson, The Rolling Stones en meest recent nog Elton John.

Verder maakt Russel voornamelijk muziek welke het beste geplaatst kan worden in de genres country, rock ‘n roll, folk en r&b. Zijn concerten vormen een dwarsdoorsnede van zijn carriëre, hij speelt bekende, zoals Delta Lady, en minder bekende nummers van eigen hand en doet een bescheiden greep uit het ouvre van collega’s als Bob Dylan, The Beatles, Ray Charles en The Rolling Stones.

Kaarten voor dit concert gaan 8 oktober as. in de voorverkoop en gaan weg voor €32,50 exclusief lidmaatschap en servicekosten. Er komt een voorprogramma, maar wie dit zal zijn is niet bekend.

bron: facebook.com/rocknroots | www.rock-n-roots.nl


Ook op Blues Magazine ...