john-mayall

John Mayall is al 81 jaar, maar de godfather van de blues staat nog steeds op het podium. Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren 60. Grootheden zoals Eric Clapton, voormalig Rolling Stones gitarist Mick Taylor en Fleetwood Mac’s Peter Green hebben hun eerste stappen gezet bij John Mayall’s invloedrijke band de Bluesbreakers.

In 2008 begon het jaren lang toeren zijn tol te eisen en besloot Mayall om definitief een streep onder de Bluesbreakers te zetten. Vrij snel daarna, in 2009, werd John Mayall benaderd door Eagle Records om een nieuw album op te nemen. Hij pakte dit project met beide handen aan en zette gelijk daarna een nieuwe band op. Samen met deze band maakte hij binnen twee dagen het album ‘Tough’.

Onlangs is het nieuwe album ‘A Special Life’ uitgekomen, een blues-album “that rocks from start to finish” waarop Mayall en zijn band terug gaan naar hun roots. Op zaterdag 26 september is deze godfather van de blues en “Once in a lifetime experience” te zien in De Oosterpoort.

John Mayall
De Oosterpoort, Groningen
Zaterdag 26 september 2015

Kaartverkoop start zaterdag 13 december via de website (10.00 uur) & de kassa (12.00 uur) van De Oosterpoort (Trompsingel 27).


Ook op Blues Magazine ...