Gov't Mule (Warren Haynes)

Op 8 juli is het zover, dan komt Gov’t Mule na pakweg een jaar weer terug naar Nederland. Na de succesvolle show vorig jaar op Roots in the Park komt Gov’t Mule dit jaar terug voor een exclusief concert in de Amsterdamse Melkweg.

Het is tevens de eerste show in Nederland na de release van het nieuwe studio album ‘Shout!’ waarop gastrollen zijn weggelegd voor onder andere Elvis Costello, Dr John, Grace Potter, Dave Matthews, Ben Harper en Glenn Hughes.

De muziek van de Amerikaanse jamband Government Mule, kortweg Gov’t Mule, kan misschien het beste als een samensmelting van blues en southern rock worden bestempeld. Maar even gemakkelijk verweeft Gov’t Mule invloeden uit de soul en reggae tot een pakkend geheel. Deze band staat dan ook bekend om zijn onbegrensde muzikaliteit en verrassende liveshows met zowel eigen werk als een breed scala aan origineel uitgevoerde covers. Krachtige songs afgewisseld met meeslepende solo’s en onbegrensde improvisatie zijn kernwaarden tijdens ieder Gov’t Mule concert. Dat zanger/gitarist en bandleider Warren Haynes (ook zanger/gitarist in de legendarische Allman Brothers Band) een groot artiest is mag duidelijk zijn: achter nummer 23 op de lijst van ‘sWerelds Beste Gitaristen Allertijden prijkt zijn naam.

GOV’T MULE
Dinsdag 8 Juli 2014
Melkweg, Amsterdam

Info + Tickets: www.melkweg.nl

Gov't Mule (Warren Haynes)

Lees ook :