Op 19 april 2013 zal de Amerikaanse gitarist/zanger Eric Johnson naar Nederland afreizen voor een concert in de Amsterdamse popzaal Melkweg. Hij zal dit doen ter gelegenheid van de Nederlandse release van zijn nieuwe album “Up Close”, welke gepland staat voor het eerste kwartaal van 2013.

Eric Johnson

Eric Johnson, een rockgitarist die moeiteloos invloeden uit de jazz, blues, fusion en country samenbrengt, staat bekend als één van de meest vooraanstaande en bekwame gitaristen ter wereld. Hij weet zijn ver ontwikkelde techniek perfect in balans te brengen met gevoel voor melodie en ‘tone’. Dit grote vakmanschap leidde tot vele uitnodigingen en samenwerkingen in de muziekwereld. Zo maakte hij onder meer deel uit van de G3 tour met collega’s Joe Satriani en Steve Vai. Registraties van deze G3 concerten zijn verschenen op cd en dvd.
Voor zijn album ‘Tones’ ontving Eric Johnson een Grammy Award en zijn nummer ‘Cliffs Of Dover’ werd eveneens met een Grammy Award bekroond. Zijn meest recente album ‘Up Close’ toont opnieuw dat Eric Johnson een groot gitaarvirtuoos is. Op dit album zijn gastrollen weggelegd voor onder meer Steve Miller, Jimmie Vaughan, Sonny Landreth en Jonny Lang.

Eric Johnson geldt internationaal voor vele gitaristen als een grote inspiratiebron. Recent noemde Joe Bonamassa hem nog een voorbeeld waar hij veel van heeft geleerd en waar je als gitarist simpelweg niet omheen kan.

“an evening with Eric Johnson”
19 april 2013, Melkweg, Amsterdam

aanvang: 20:00 uur
website: www.melkweg.nl
entree: € 28,- (excl. servicekosten, excl. lidm.)

Lees ook :