Topgitaristen Tommy Emmanuel en Mike Dawes deze maand in Nederland.

Foto Concert aankondiging: Topgitaristen Tommy Emmanuel en Mike Dawes

Australisch gitaarfenomeen Tommy Emmanuel behoort tot de absolute wereldtop. Als onderdeel van zijn wereldtour komt hij dit najaar met special guest Mike Dawes voor drie concerten naar Nederland. Op dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus staan ze in respectievelijk Groningen (Spot) en Tilburg (013). Later dit jaar komen ze op vrijdag 18 november terug naar Nederland voor een show in Amsterdam, Carré.

Tommy Emmanuel de wereldberoemde akoestische gitarist en trotse houder van de titel Certified Guitar Player, speelt met zijn unieke fingerpicking style en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden over de hele wereld jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen. Op zijn huidige tour wordt hij vergezeld door Britse collega fingerstyle gitarist Mike Dawes. Dawes’ arrangement van Metallica’s ‘One’ scoorde meer dan 4 miljoen views op Youtube en kreeg van James Hetfield het predikaat ‘F#@$cking Awesome’. Gitaarvirtuozen Tommy Emmanuel en Mike Dawes wagen zich aan ‘Smells Like Teen Spirit’

Smells Like Teen Spirit l Collaborations l Tommy Emmanuel & Mike Dawes

 
Tommy Emmanuel en Mike Dawes bundelen hun krachten niet alleen op het podium maar ook in de studio. Eind september komt onder de titel ‘Accomplice Series Vol.3′ hun 5-track EP uit met daarop bewerkingen van onder meer Sting’s ‘Fields of Gold’ en het door critici als ‘betoverend’ omschreven ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye. Een van de hoogtepunten is Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit’. De vonken spatten af van deze instrumentale interpretatie van de grunge klassieker, toonaangevend gitaarblad Guitar World noemde het resultaat ‘spectaculair’. Luister naar: ‘Smells Like Teen Spirit’ en ‘Fields of Gold’.

Tommy Emmanuel & special guest Mike Dawes
dinsdag 30 augustus – Groningen, Spot/Oosterpoort
woensdag 31 augustus – Tilburg, 013
vrijdag 18 november – Amsterdam, Carré

Fields of Gold l Collaborations l Tommy Emmanuel & Mike Dawes

 
Website: www.tommyemmanuel.com


Ook op Blues Magazine ...