Rhythm & Blues Night

28 april 2012, 20:00 uur

De Oosterpoort Groningen

www.rhythmbluesnight.nl

Het programma van de Rhythm & Blues Night in De Oosterpoort krijgt vorm. Vandaag voegen wij de artiesten Chuck Prophet, Jeff Lang, Ben Caplan en Dana Fuchs aan de imposante lijst toe. Eerder waren Jimmie Vaughan, Charles Bradley, Eric Sardinas, Eric Bibb, The Jon Spencer Blues Explosion, Pokey Lafarge en Jaimi Faulkner al bevestigd.

Chuck Prophet & The Mission Express
In het begin van de jaren ’80 staat Chuck Prophet met de rockband Green on Red aan de wieg van wat men nu alternatieve countryrock noemt. Vanaf 1997 brak hij solo door met zijn album ‘Homemade Blood’ en schreef nummers die gecoverd werden door o.a. Solomon Burke, Heart, Kim Carnes, Peter Wolf en Kelly Willis. Zijn muziek is absoluut uniek; een mix van countryrock en elektronica en soms zelfs hiphop. Chuck Prophet stond al eens op het TakeRoot festival in 2007.

Jeff Lang
Jeff Lang is een van de grootste artiesten in de ‘Australian roots’-stijl. Deze Australiër heeft wereldwijd succes geboekt dankzij zijn virtuoze gitaarspel, zijn prachtige liedjes en zijn unieke live performance. Met maar liefst 14 albums heeft hij op vele grote festivals, podia en clubs gestaan over de hele wereld. Zijn muziekstijl van rock, roots, folk en blues en zijn hoge muzikaliteit maken hem een unieke muzikant!

Ben Caplan & The Casual Smokers
De muziek van Ben Caplan & The Casual Smokers blinkt uit in diversiteit, variërend van poëtische ballads tot hectische gipsy folk. De nummers bevatten een verrassende diepte en muzikaliteit. Na het uitbrengen van het album ‘In the Time of the Great Remembering’ gaan deze Canadezen op Europese tour.

The Dana Fuchs Band
Fuchs (1976) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Enige jaren later ontmoette ze Jon Diamond en dat was het begin van The Dana Fuchs Band, die met iets latere toevoeging van Brett Bass en Tom Curiano, het publiek van de sokken rockt. Dana stond al eens in een uitverkocht Paradiso.

Dana Fuchs & Band


Rhythm & Blues Night
Al bijna een kwart eeuw komt de internationale top van de roots en rhythm & blues muziek samen onder één dak tijdens de Rhythm & Blues Night. Elk jaar bezoeken ruim 3000 bluesliefhebbers dit evenement in De Oosterpoort.
 
Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via kassa De Oosterpoort: 050 368 0 368, www.de-oosterpoort.nl, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), www.ticketservice.nl, Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.