Chicago Blues Festival 2012 On Tour met o.a. Peaches Staten, Billy Flynn & John Primer
Zaterdag 1 December 2012 – aanvang 20.30 uur, entree € 19
LantarenVenster, Rotterdam

Info + Tickets : www.lantarenvenster.nl/jazz

Chicago Blues Festival 2012 On Tour

Onder de noemer Chicago Blues Festival toert sinds 1970 elk jaar een wisselende supergroep uit blueshoofdstad Chicago door Europa. De 2012 editie kent weer een prachtige bezetting.

John Primer was jarenlang de gitarist van Magic Slim & The Teardrops, voordat hij een solo-carrière begon met zijn eigen band ‘The Real Deal’. Zijn gitaarspel is geënt op de jaren ‘50 Chicago blues. De andere gitarist is de wat minder bekende Billy Flynn. Hij werd door talloze bluesartiesten gevraagd voor zowel studioopnames als tournees. Deze voormalig protegé van Pinetop Perkins, was samen met veel ex-bandleden van Muddy Waters lid van de ‘Legendary Blues Band.’

Ook Bob Corritore is zo’n veelgevraagde sessiemuzikant. Deze gepassioneerde fan van Muddy Waters, Big Walter Horton en Junior Wells voegt een hedendaagse tint toe aan de blues van deze groep. De indrukwekkende zangeres Peaches Staten, geboren in de Mississippi Delta, leerde zingen in de kleine clubs in Chicago, en door veel te luisteren naar Etta James, Bessie Smith, Janis Joplin en Koko Taylor. De laatste jaren zit haar carrière in de lift door enkele goed ontvangen albums.

De ritmesectie bestaat wederom uit drummer Willie Hayes en bassist Melvin Smith. De lijst van legendes die door hen begeleid worden leest als een who is who van de blueswereld.

Dit is het enige Nederlandse concert op de Europese tournee van deze bijzondere bluesrevue!

Bezetting:
Peaches Staten – zang
Billy Flynn – gitaar, zang
John Primer – gitaar, zang
Bob Corritore – mondharmonica
Melvin Smith – bas
Willie Hayes – drums

Voor nadere informatie over het programma van deze voorstelling wordt verwezen naar www.lantarenvenster.nl/jazz
Kaarten voor dit concert zijn te koop via de website en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.