Charlie Parr

Matt Schofield neemt countryblues zanger Charlie Parr mee als support tijdens aanstaande clubtour.

Britse bluesgitarist/zanger Matt Schofield komt in november voor een reeks optredens naar Nederland. Na een indrukwekkend optreden op het hoofdpodium van North Sea Jazz Festival 2011 en een even indrukwekkend nieuw studio album op zak belooft dit een mooie tour te worden. Als special guest / voorprogramma komt de Amerikaanse countryblues zanger en gitarist Charlie Parr mee.

Charlie Parr is een uit Austin, Minnesota afkomstige countryblues gitarist/zanger. Met een stijl geïnspireerd door Charlie Patton, Bukka White en Reverend Gary Davis klinkt Charlie Parr puur, authentiek en ongepolijst. Met reeds 8 goed ontvangen albums op zak bereikt Charlie Parr een steeds groter publiek en doet hij zijn naam als bluesman in hart en nieren eer aan. In 2008 werd een nummer van Parr gebruikt in een internationale Vodafone reclame.

Matt Schofield wordt alom beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die de UK in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Hij werd reeds opgenomen in de Top10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden, samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green. Tevens is er een DVD van Matt Schofield gepubliceerd door de prestigieuze publisher Hal Leonard, waarmee hij naast namen als Eric Johnson, Buddy Guy, Robben Ford en Joe Bonamassa is komen te staan. Tevens werd hij in 2010 bekroond met de British Blues Award als ‘Blues Guitarist and Album of the year’.

Tourdata:

MATT SCHOFIELD
7 NOV – Spirit Of 66, Verviers (Belgie)

MATT SCHOFIELD & support CHARLIE PARR
17 NOV – Mezz, Breda
18 NOV – P60, Amstelveen
19 NOV – Tivoli, Utrecht
20 NOV – Hedon, Zwolle

BRON: www.rock-n-roots.nl

Lees ook :