Rob-Orlemans

De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van het blues en rock genre. Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia o.a.in de USA waar ook al twee albums zijn opgenomen. De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter.

Rob Orlemans is zonder meer het “gezicht” van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.

De line up van de band bestaat uit Piet Tromp op Bas, Ernst van Ee op Drums (Highway Chile,Vengeance,Lana Lane) en Rob Orlemans op gitaar en zang. Met deze stevige ritmesectie creëert Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterende performance.
Op 25 mei verschijnt de nieuwe cd “Highway of Love”. Het album bevat aanstekelijke goed doordachte songs met veel rock en blues invloeden. Er staan 14 songs op de schijf waarvan elf van eigen hand en drie fraai bewerkte covers en hiervan is er één opgedragen aan de onlangs overleden Alvin Lee. Reis mee over de “Highway Of Love” en ervaar “the ultimate bluesrock trip”.

Julian Sas is ook te horen als special guest op twee songs. Deze nieuwe productie gaat over éen of twee maanden ook in de USA en Japan in de release en zal een meer dan waardige opvolger zijn van het voorlaatste uitermate bejubelde album “Into The Spirit”.

Het album wordt gepresenteerd op zaterdag 25 mei in ’t Zwaantje in Deest. Aanvang 21.00 uur. Voorverkoop 7,50 (Kassa 10,00) aanvang 21.00 uur


Ook op Blues Magazine ...