Label: Marshall Records
Release: Oktober 2022

Tekst: André Wittebroek

Voor de lezers van Bluesmagazine is gitarist/zanger Laurence Jones zeker geen onbekende. Al jaren worden hij en zijn band in Bluesmagazine beschreven. Ook live is hij zeer populair in Nederland en dat bleek ook weer uit zijn erg succesvolle pas afgeronde tour. Veel publiek en erg enthousiast. Tijdens een van die optredens die ondergetekende zag in zaal Altenberg in Oberhausen speelde hij veel nummers van het nieuwe album ‘Destination Unknown’, de opvolger van het vorige album ‘The Laurence Jones Band’ uit 2019.

Er staan tien songs op deze cd en de band bestaat de laatste jaren, uit Laurence Jones (vocals,guitars), Bennett Holland (Hammond, piano, synth,backing vocals), Jack Alexander Timmis (bassguitar) en (Samuel Jenkins (drums, percussion). Men heeft een nieuw label gevonden in Marshall Records en het album is opgenomen in de Marshall Studio en gemixt door Chris Seldon en gemastered door Christian Wright in de beroemde Abbey Road Studio in Londen.

De cd opent met stevige riffs in de rocksong Anywhere With Me. De zang van Laurence lijkt rijper, volwassener geworden. Strakke ritmes door bas, drums en orgel en splijtend gitaarwerk zitten in dit rockende nummer. Een mooie rockgroove heeft Can’t Keep From Loving You. Mooie samenzang van Laurence en Bennett in het refrein. Krachtige drumbeat in het intro en het hele nummer in de stevige rocker Give Me That Feeling. Heerlijke gitaar- en orgelwerk met diepe bas. Rustiger gaat het verder in de prachtige ballade Give It All Away, melodieus, gevoelig en emotioneel gezongen en met een heerlijk vol, warm geluid in de gitaarsolo. Een ingetogen intro heeft Tonight, een smekende liefdesballade, met een break in het midden waarna een scheurende gitaarsolo en orgelsolo volgen. Een pakkend radiovriendelijk lied is I Won’t Lie Again, waarin de bas lekker diep klinkt met drumbeat. Stemmige zang. Heerlijk gitaarwerk weer. De samen met zijn verloofde Amy Eftekhari geschreven lovesong Holding Back gaat over liefde voor elkaar, hier staat de zang op de voorgrond. Fel en rockend komt daarna In Too Deep. Powerdrums en rockriffs en knallende wah wah gitaar en sterke zang kenmerken dit nummer dat live erg goed aankwam bij het publiek. Said And Done start lekker groovy met tokkelend piano, bas en drums om dan tot een mooie rocksong komen met pakkende riffs. Het album eindigt met het gevoelig, vragend gezongen titelnummer Destination Unknown met Laurence en Bennett in de zang en met weergaloos mooi gitaarwerk waarin elke noot raak is, heerlijk geluid ook. Prima eind van een geweldig mooi album.

Conclusie:
Een prachtig album anders dan dat we van de Laurence Jones Band gewend zijn en meer rockend dan de vorige. Het is steviger en het spel van de band is uitstekend en de zang van Laurence bijzonder goed, met een mooi warm geluid.

Line-up:
Laurence Jones: guitars, vocals
Bennett Holland: Hammond, piano,synth, backing vocals
Jack Alexander Timmis: Bassguitar
Samuel Jenkins: drums

Tracks:
01: Anywhere with me
02: Can’t keep from loving you
03: Give me that feeling
04: Give it all away 05: Tonight
06: I won’t lie again
07: Holding back
08: In too deep
09: Said and done
10: Destination unknown

Speelduur: 40.39

Links: www.marshallrecords.co.uk


Ook op Blues Magazine ...