Bob Corritore and Friends - Harmonica Blues (CD)

Bob Corritore and Friends
Harmonica Blues

Format : CD
Label : Delta Groove
Release : Augustus 2010
Blues CD’s online bestellen

Door Frank van Engelen

De naam Bob Corritore, is al tijden lang verbonden met de Chicago blues, en eenn gevestigd begrip op zich. deze man heeft een enorme staat van dienst achter zich, en zo veel gedaan, dat het teveel zou zijn om daar allemaal over uit te wijden. Doch wil ik U wel een klein beeld geven van deze man.

Bob werd in 1956 geboren in Chicago en kwam al vroeg met de blues in aaraking. Muddy Waters zorgde ervoor dat de stoppen finaal door sloegen bij hem, en al heel snel was ie te vinden bij elke blues optreden in de buurt. en kwam daar in aanraking met Junior Wells, Walter Horton, stuk voor stuk allemaal grote jongens, die later ook vrienden van hem werden.
De Bluesharp is zijn ding altijd geweest en nu al zo een 40 jaar dus. Die vriendschap van velen heeft werkelijk boekdelen gesproken, want in het begin van de jaren tachtig, speelde hij al regelmatig met Louisiana red en ook Big Pete Pearson kwam toen al in the picture. Een man die later een voortreffelijk album zou af leveren. wat te denken van Javina Magness, waar hij een tijdje in de band heeft gespeeld.

Daarbij was deze man dan ook nog radio man, en werd ook nog eens producer van de nodige albums van genoemde mensen en meerdere. Hij heeft zelf op zo’n 35 albums gespeeld.
In 1999 kwam zijn eigen album uit, genaamd All Stars Blues Sessions, en vervolgens melde onze vriend zich dan ook nog bij Pinetop Perkins.
2008, stond hij aan de wieg van het succes van Chris James en Patrick Ryn, en de lijst wordt maar langer en langer.

Nu dan, het nieuwe album genaamd Harmonica Blues. Dit is een overizht van bijzondere opnames die gemaakt werden tussen 2000 en 2009 met daarop de nodige vrienden die het album invullen. Dat deze mensen veel te betekenen hebben, zal niemand verwonderen, want dit zijn mensen die gewoon de Chicago Blues en more vertolken als geen ander. Toch kent dit album heel veel variatie, en dat is dan ook door de verscheidenheid van de stemmen die je hoort.
je hoort o.m Carol Fran/pas geleden ook een album uitgebracht. Big pete pearson, die echt een strot heeft die klinkt als een klok, de genoemde Perkins, altijd goed natuurlijk, maar ook Henry Cray, en Little MIlton leveren hun bijdragen.

Het album is gewoon een feestje op zich kan ik U zeggen, en de band is geweldig, met Bob margolin, Dave RileylChris James, Patrick Rynn. Kid Ramos en ga zo maar door, het neusje van de zalm dus.
Hoogtepunten dan maar even. Het album opent met de legende Koko Taylor met een echte dreigende chicago shuffle What Kind Of man Is This? en een stem die door merg en been heen gaat,
Dan Louisiana Red in een slow blues om te zoenen Tell Me About It, met een scheurende harp er in.
Swing it out, effen met een akelig goede Eddy Shaw op de sax natuurlijk in 1815 West Roosevelt, een erg goede instrumental.
Vervolgens komen we op een nummer dat lijkt op de gewone Tin Pan Alley, maarr wel anders is, en geweldig vertolkt door Big Pete Pearson, en voor mij absoluut een van de lievelingen van dit album..

het nummer Things have Changed met vocals van Henry cray is ook een parel van een slow blues moet ik zeggen.
Natuurlijk is Pinetop ook van de partij in Big Fatt mama, en driving boogie track, die heerlijk klinkt. Het laatste nummer laat Little Milton horen in de vocals en hoe, uniek wat deze man deed altijd als je het mij vraagt.
het is een schijf, die blijft boeien, door de veel stemmigheid, en uitstekende vertolkingen van Pure Chicago Blues Nummers, en jawel door Bobby zelf ook geproduceerd.

Tracks

01. What Kind Of Man Is This
02. Tell Me About It
03. Things You Do
04. Baby, don´t You Tear My Clothes
05. 1815 West Roosevelt
06. That´s Allright
07. Tin Pan Alley
08. Sundown San Diego
09. That´s My Baby
10. Things have Changed
11 Big fat Mama
12 No More Dogging
13 Bumble Bee
14. I Need To Be Be´d With
15. 6 Bits In Your Dollar

Internet : www.bobcorritore.com


Ook op Blues Magazine ...